Луцьк читає. Книжкові пристрасті юриста і депутата Микити Рабана

Луцьк читає. Книжкові пристрасті юриста і депутата Микити Рабана

Микита Рабан живе і працює у Луцьку, його знають як юриста і депутата Луцької міської ради. Виявляється, що чоловік має й пристрасть – книги. Та навіть збирає власну бібліотеку. Раніше багато читав художньої літератури, зараз же переважно мотиваційну.

Разом з фестивалем «Фронтера» інтернет-видання «Перший» знайомить вас з цікавими луцькими книголюбами і їх найулюбленішими книгами.

Довідково. Уже 4-6 жовтня у Луцьку відбудеться ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера», однак організатори зазначають, що насправді «Фронтера» - це не лише три фестивальні дні, а платформа для згуртування людей, які працюють в сфері літератури або цікавляться книгами та розвитком культури в Україні. Саме тому планується низка подій протягом року та спеціальних інформаційних проектів, серед яких рубрика «Луцьк_читає». Щопонеділка ви можете дізнатися, що читають люди, які ходять з вами одними вулицями, та, можливо, обрати якусь книгу й для себе.

«Попри величезний брак часу та шалений ритм життя завжди знаходжу час на дві речі: спорт та книги. Звичка до читання в мене сформувалася ще в дитинстві. Й зараз я читаю скрізь: вдома, іноді на роботі, у відпустці, слухаю аудіокниги в потязі, літаку, автомобілі. У такому челенджі назбирується 3-4 книги на місяць, залежно від обсягу та моєї зайнятості», – розповідає Микита Рабан.

За його словами, рейтинг з чітко визначеними місцями у ньому зробити важко, бо книги та автори абсолютно різні та неповторні.

«Однак свій ТОП книг, які найбільше вплинули на моє життя в певний період часу із задоволенням покажу», - додає Микита Рабан.

  *       *       *

«Одна з останніх книг, що з’явилася у моїй бібліотеці, «Найбагатший чоловік у Вавилоні» Джорджа Клейсона. Це чудовий зразок бізнес-літератури написаної у художньому стилі. Суть абсолютно проста: одне з головних правил накопичення грошей – платити самому собі, тобто відкладати принаймні десяту частину із зароблених коштів. Тому, якщо ви любите історію, хочете нарощувати капітал та притчі не навіюють на вас сон, – повний вперед!»

  *       *       *

«Читання також цінне тим, що розширює запас слів й покращує навички правильно говорити, підвищує ерудицію. Мені як адвокатові ораторське мистецтво зовсім не чуже. Тому чудовим придбанням стала книга «WOW-виступ по-українськи» Андрія Степури. Напевно, у кожного в життя хоча б один раз була промова, після якої хотілося змінити зовнішність, паспорт й виїхати з країни. Так от, у мене такої не було! А після прочитання цієї книги точно вже не буде! Приємним сюрпризом стала підбірка вражаючих промов закордонних та українських ораторів, які підкорили весь світ. Їх легко можна подивитися на смартфоні за штрих-кодом у книзі. Тож якщо хочете вражати своїми спітчами – рекомендую!»

  *       *       *

«Якщо ви хочете применшити значимість проблем, Марк Менсон в допомогу. Його «Витончене мистецтво забивати на все» таки й справді мистецтво! Легка книжка для саморозвитку – саме те, що потрібно, особливо коли ти вважаєш, що маєш багато проблем. Так, забити на все не вдасться – така вже людська натура. Але сприймати зовнішнє простіше ви точно навчитеся!»

  *       *       *

«Мабуть в кожного юриста на полиці є книги американського колеги Джона Грішема. Він започаткував цікавий напрямок в літературі – юридичний трилер.  Його твори, зокрема «Король угоди», користуються неймовірною популярністю в усьому світі. Деякі з них – екранізуються. Книга про те, що одна з справ може легко стати початком блискучої кар’єри, якщо ризикнути і піти ва-банк».

  *       *       *

«Хтось може здивуватися, але раджу прочитати оповідання Іллі Ільфа і Євгенія Петрова. Вважаю, що вищевказані автори назавжди обезсмертили свої імена власною творчістю. Найбільш відомими зразками є «12 стільців» та «Золоте теля», які згодом були екранізовані. Написані в непростих умовах, піддані жорсткій цензурі, вони яскраво передали історію, гумор, недоліки радянської  системи, у якій жили автори та уявні герої. А цитати, якими пронизані твори, до цього часу актуальні, влучні та мають широке застосування».

«І якщо ви ще досі не маєте відповіді на запитання, чому необхідно читати, ви не знайшли тієї книги, яка б вас у цьому переконала та змусила відкласти телефон, ноутбук чи плеєр. Формуйте свій характер, покращуйте пам’ять та настрій, розширюйте свій словниковий запас, розвивайте аналітичне мислення! Словом, більше читайте!»

  *       *       *

Якщо і ви багато читаєте та хочете стати героєм рубрики, пишіть «Першому» або на сторінку фестивалю «Фронтера» у Фейсбуці. Читайте хорошу літературу разом з нами! 

Організатори «Фронтери»: Мистецьке об'єднання «стендаЛь», Департамент культури Луцької міської ради, громадський діяч Роман Бондарук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк висміяли через «комплекс меншовартості»
Наступна новина «Ми не довиносили з кабінетів корумпованих приблуд!» - лучанин звернувся до Зеленського
Останні новини
Схожі новини