У Луцьку розкажуть про польського письменника з українським корінням

У Луцьку розкажуть про польського письменника з українським корінням
Фото ілюстративне

У понеділок, 3 жовтня, відбудеться захід «Малі міста: розмова про Корнеля Філіповича». Організовує подію міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» за підтримки  Генерального  консульства Республіка Польща в Луцьку.

Тернопільський поет, видавець і перекладач Юрій Завадський завітає до Луцька та поспілкується у форматі включення з польською письменницею, літературною критикинею та журналісткою Юстиною Соболевською. Розмова відбудеться 3 жовтня, о 18:30 в Grand Central (4 п. РЦ «Промінь»).
Темою для спілкування стане мікросерія книжок (видавництво «Крок»), присвячена польському письменнику українського походження Корнелю Філіповичу. 

Класика польської літератури Корнеля Філіповича називають королем малих жанрів. Він народився в Тернополі та, на думку тих, хто його знав, заслуговував на Нобелівську премію. Наприкінці Першої світової війни вся його родина переїхала на захід і з 1923 року жив у Цешині. Він належав до групи молодих цешинських письменників, що діяли під керівництвом Юліана Пшибося. Він автор 40 книг, відомий головно своїми короткими літературними формами.


До мікросерії видань українською, присвячених цьому письменнику, входять дві книги його творів у перекладі Юрія Матевощука, а також біографічна книга Юстини Соболевської «Мирон. Ілля. Корнель. Розповідь про Корнеля Філіповича». 

До слова, два роки тому команда «Фронтери» знімала відео у рідному місті автора:

Лучан та гостей міста запрошують на літературний захід. Під час події можна буде задонатити кошти волонтерському штабу «Ангар» на закриття потреб ЗСУ.

Читайте також: На Волині бібліотекарі приносять книги додому читачам


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на маршруті № 3 їздитиме два тролейбуси
Наступна новина Знайшли волинянина, який пішов по гриби й не повернувся
Останні новини
Схожі новини