Луцьк висміяли через «комплекс меншовартості»

Луцьк висміяли через «комплекс меншовартості»

В Україні занадто люблять порівнювати своє з чимось міжнародним і визнаним.  Чернівці називають «нашим Віднем», «маленьким Парижем», «українською Прагою». Вилкове – «українською Венецією», Київ – «новим Берліном», Тернопіль – «українською Трансильванєю» і так далі…

Іронінчний сюжет про намагання українців порівнювати своє з чужим показали у програмі «#@)₴?$0» українського журналіста Романа Вінтоніва, відомого під псевдонімом Майкл Щур (дивитися на відео з 21:35)

«Хоча мешканці Парижу ніколи не назвуть своє місто маленьким Лондоном. По справжньому круті речі не потребують сумнівних алегорій» - кажуть автори програми.  

Автори використали частину ролика про Луцьк, який у ньому називають «маленьким Римом Сходу» (дивитися з 23:27 ролика «Міста і містечка»).

«Маленький Рим Сходу?» Ну навіщо обманювати себе??? Краще їхати в Луцьк не тому, що це Рим, а тому, що це ЛУЦЬК! Нормальне ж місто. Йди, лупи селфі з фортецею!» - обурюється Майкл Щур.

В якості прикладу «комплексу меншовартості» Майкл Щур використав програму «Міста і містечка», присвячену саме Луцьку.

У цій програмі розповідали про Луцьк, і зокрема, згадали, що місто було останньою столицею Галицько-Волинського князівства, південною столицею Великого князівства Литовського. «Ну і маленький Рим Сходу» - додали у відео, ніяк не пояснивши такої аналогії.

Це відео про Луцьк зняли у 2018 році на каналі UA.TV. Відтак, авторами алегорії про «рим Сходу», яку використав Майкл Шур, є навіть не лучани. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Посадили – доглядаємо: журналісти на Волині не кидають «свій» ліс напризволяще
Наступна новина Луцьк читає. Книжкові пристрасті юриста і депутата Микити Рабана
Останні новини
Схожі новини