Порошенко закликав змінити Грузію на Сакартвело

Порошенко закликав змінити Грузію на Сакартвело
П'ятий президент України Петро Порошенко

Експрезидент та лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко закликав почати переговори про використання в Україні назви Сакартвело (грузини так називають свою батьківщину) замість Грузії.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сторінці політика у фейсбуці.

 «Наша політична сила повністю солідарна з народом Грузії, який чинить спротив російському імперіалізму і бореться з окупацією. Зараз Москва хоче знову економічно послабити Грузію, блокуючи повітряне сполучення і завдає удару по туристичній Грузії. Ми, українці, не повинні залишити у біді своїх грузинських братів. Звичайно я закликаю українців відпочивати в Україні, але тим, хто планує відпочивати за кордоном або в окупованому Криму, рекомендую переорієнтуватися на Грузію», – сказав Петро Порошенко.

Він звернувся до Уряду з пропозицією надати у цей період знижку на аеронавігаційні та аеропортові збори для рейсів сполученням Україна-Грузія-Україна. Тоді мовляв авіакомпанії могли б знизити ціни на квитки.

«Грузія пішла на те, щоб змінити одну ключову літеру у назві Києва – бо ми Київ, а не Кієв. На мою думку, МЗС України має розпочати переговори про зміну офіційної назви Грузії на Сакартвело. Дуже важливо допомогти тим, хто так само, як і ми, багато років бореться з російською агресією. Підтримати Сакартвело – означає підтримати Україну!» – наголосив політик.

Довідково: Сакартвело – історична назва країни, та у більшості мов закріпилась латинська назва Georgia (Георгія).

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому ще не запрацювала платна парковка у центрі Луцька
Наступна новина Луцьк читає: мотиваційна література від власниці мовної школи «Мандарин» Юлії Яковлюк
Останні новини
Схожі новини