Луцьк читає: які книги презентуватимуть під час «Фронтери»

Луцьк читає: які книги презентуватимуть під час «Фронтери»

Менше ніж два тижні лишилося до ІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера». Під час найбільшої літературної події Волині презентуватимуть чимало цікавих нових книг, із деякими з них ми вирішили познайомити лучан у рубриці «Луцьк читає».

Понад сорок письменників приїде до Луцька в жовтні з презентацією своїх книг і задля спілкування з читачами. Разом з фестивалем «Фронтера» інтернет-видання «Перший» знайомить вас із цікавими луцькими книголюбами та важливими книгами.

Довідково. Уже 4–6 жовтня в Луцьку відбудеться ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера». Однак організатори зазначають, що насправді «Фронтера» – це не лише три фестивальні дні, а платформа для згуртування людей, які працюють у сфері літератури або цікавляться книгами та розвитком культури в Україні. Саме тому планується низка подій протягом року та спеціальних інформаційних проектів, серед яких – рубрика «Луцьк читає». Щопонеділка ви можете дізнатися, що читають люди, які ходять із вами одними вулицями, та, можливо, обрати якусь книгу і для себе.

Макс Кідрук «Доки світло не згасне назавжди»

Менше ніж місяць тому світ побачив новий роман Маска Кідрука з доповненою реальністю. Проте книга вже викликала резонанс і зібрала чимало схвальних відгуків. У центрі сюжету історії двох сестер – Рути та Індії. Трагедія руйнує їхні стосунки, а одна дівчина виявляє, що може змінювати реальність у снах. Трішки містики, соціальна складова та додаткові сюжетні лінії, які можна прочитати за допомогою додатку, – усе це в новій книзі, яка точно стане бестселером.

Дара Корній «Місяцівна»

Читачі попередньої книги авторки «Сузір’я дів» упізнають героїв цієї книги, а тим більше – жіночий оберіг – лунницю, що багато століть супроводжує жінок із давнього шляхетного роду Коморовських. Головна героїня Тереза переживає багато дивних подій, зокрема одного дня вона отямиться на цвинтарі й не пам’ятатиме, як там опинилася… До речі, для реалістичного написання Дара Корній сама ходила нічним кладовищем. Як завжди, сильні жіночі персонажі, родинні таємниці та трішки містики у книзі додають роману повноти.

Юрій Іздрик «Меланхолії»

Поезію Іздрика можна слухати вічно. Нещодавно у «Видавництві Старого Лева» вийшла його нова збірка «Меланхолії» в оформленні не менш талановитої Мар’яни Савки. Як каже сам автор, тут зібрані поезії про найважливіше – любов і смерть. Більше того, отримати естетичне задоволення можна і просто гортаючи сторінки та вишукуючи додаткові сенси в ілюстраціях і римованих текстах.

Наталія Матолінець «Академія Аматерасу»

Авторка лише рік тому ввірвалася в літературний процес, однак світ побачили вже чотири її книги. Академія – це навчальний заклад, «професію» здобувають майбутні боги. Кожен із них – унікальний і має власну силу. Після завершення вони б мали створити власний світ, але все виявляється набагато заплутаніше. Атмосфера студентського життя, з вечірками та закоханістю, тісно переплітаються зі справжніми проблемами, які загрожують життю кожного та світобудові загалом. Книга точно сподобається шанувальникам міфології.

Артем Чех «Район Д»

Книга – це збірка історій, які об’єднані часом і простором. Попри те, що автор пише про рідні Черкаси, кожен читач може впізнати знайомі образи та прототипи героїв. Події відбуваються в переломну епоху: від пізньорадянської до ранньонезалежної України. Книга буде особливо цікава тим, хто проживав це разом із героями.

Катерина Калитко «Ніхто нас тут не знає, і ми – нікого»

Вірші Катерини Калитко треба читати дозовано та по кілька разів кожен. Важкі, як осінній туман, і водночас світло-молочні. Поезія авторки пов’язана з її балканськими перекладами: за атмосферою, енергією та станами, у які занурює. Радять витривалим і сміливим, кому вистачає сили співпереживати та відчувати «металевий запах зброї вночі».

Олеся Яремчук «Наші інші»

Вірмени, німці, турки-месхетинці, євреї, румуни, шведи – Україна є домом для десятків різних народів, і кожен додає їй барв і повноти. Репортерка Олеся Яремчук об’їздила багато поселень: від гамірних міст на Донбасі та Буковині — до тихих сіл Бессарабії та Закарпаття, щоб задокументувати, як наші національні меншини живуть нині та яку пам’ять бережуть про своє минуле. У цій книжці зібрано чотирнадцять щемких і пізнавальних історій, історій людей і народів, які творять українську спільноту.

* * *

Організатори «Фронтери»: мистецьке об’єднання «стендаЛь», Луцька міська рада, громадський діяч Роман Бондарук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку розгорівся скандал через кіоск з шаурмою. Розбираємося в деталях
Наступна новина Взимку картопля на Волині може подорожчати до 20 гривень за кілограм
Останні новини
Схожі новини