Луцьк хоче виграти онлайн-сервіс для контролю за смородом. Просять проголосувати за проєкт

Луцьк хоче виграти онлайн-сервіс для контролю за смородом. Просять проголосувати за проєкт
Фото ілюстративне

Проєкт від Луцької міської ради «Чисте повітря» пройшов у фінал конкурсу цифрових ідей Відкритий виклик «Дані міст».

Проєкт передбачає створення платформи для автоматичного збору даних та моніторингу за якісним станом повітря, отримання об’єктивних даних про якість повітря, пише ІА Конкурент.

Нагадаємо, у Луцьку вже не перший рік існує проблема, пов'язана з чистотою повітря. Нетипові забруднення атмосферного повітря, джерела яких складно виявити та довести їх походження, негативно впливають на стан здоров’я та якість життя мешканців міста. 

У зв'язку з цим виникла ідея створити платформу для автоматичного збору даних та здійснення моніторингу за якісним станом атмосферного повітря Луцькою міською радою.

«Цифрове рішення передбачає: веб-платформу для автоматичного збору даних від джерел забруднення з модулем аналітики; чат-бот для мешканців, який сповіщає про рівень забруднення і в разі потреби надає поради щодо попередження негативного впливу на здоров’я мешканців міста, а також отримує від громадян повідомлення щодо незадовільного стану атмосферного повітря (сморід, специфічний неприємний запах тощо). Таке рішення може бути масштабоване на інші міста, які мають схожі проблеми», – йдеться в описі ідеї.

Лучан закликають підтримати проєкт, проголосувавши за посиланням: https://vote.apps4cities.org/?fbclid=IwAR3c9VwZ0sr1BgbUitMXcBCjIOtaCEo08gFsVjMCBC_gL1VIfdd0DcuRJmI

Довідково 
Метою конкурсу Відкритий виклик «Дані міст» є виявлення найкращої ідеї на створення онлайн-сервісу для місцевої громади. Ідея-переможець отримає можливість повної реалізації, профінансованої з бюджету ініціативи «Дані міст».

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Проведення Євробачення-2020 під загрозою у зв'язку з коронавірусом
Наступна новина На лайнері в США – спалах коронавірусу. На борту – 49 українців
Останні новини
Схожі новини