Луцьк комфортний. Чим особливий парк на 40-му

Луцьк комфортний. Чим особливий парк на 40-му

Луцький парк на 40-му, який відновили два роки тому, уже встиг стати окрасою мікрорайону, а також – популярним місцем відпочинку для усіх лучан. Сюди приїжджають провести час з малюками і з сусідніх районів, а для місцевих сімей із дітками містечко «Карамелька» – став справжнім порятунком в умовах літньої спеки в місті, а восени буде розрадою школярам після уроків.

Це містечко – унікальне. У ньому враховані інтереси різних вікових груп дітей, відтак, територія поділена на три ігрові зони, де все обладнання розраховане під ріст та вік малечі. Для найменших – низькі каруселі, гойдалки, пісочниця. А для найстарших – окрім ігрового обладнання планують ще встановити спортивне.

Але сучасний парк на 40-му – це не тільки дитячі гойдалки. Тут облаштовані зони для прогулянки і відпочинку, а для активний лучан – бігові доріжки.

Перший етап оновлення парку став можливим завдяки Будівельній компанії «ЛДБК», яка поруч зводить житловий комплекс «Caramel Residense».

Читати також: ЖК «Caramel Residence» – комфортне житло поруч з парком

Загалом територія парку – 8 гектарів, і вона повністю розпланована та чекає подальшого облагородження.

«Далі у планах – облаштування спортивного поля. Ми вибрали для нього найбільш захаращений куток парку, куди складалось будівельне сміття. Там зараз – величезна яма, і щоб її засипати знадобиться понад дві тисячі кубів грунту», – розповів начальник виробництва технічного відділу компанії ЛДБК Тарас Пелюх.

Окрім самого спортивного поля будуть встановлені тренажери, а навколо – комплексний благоустрій з освітленням та інженерними мережами. 

Загалом у проекті парку також передбачена рекреаційна зона із фонтаном, кафе, пункт велопрокату, громадська вбиральня. Решта парку матиме велосипедні та бігові доріжки протяжністю вісім кілометрів. У віддаленій від забудови зоні парку буде розміщена огороджена територія для вигулу собак, з великим набором спортивних снарядів для тварин.

Фото: Ірина КАБАНОВА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пустовіт звільнив свою радницю Мар’яну Сорочук
Наступна новина У парламенті створили 5 фракцій і депутатську групу. Куди потрапили волинські нардепи
Останні новини
Схожі новини