Луцька школярка – переможниця міжнародної олімпіади. ВІДЕО

Луцька школярка – переможниця міжнародної олімпіади. ВІДЕО
Учениця гімназії №21 міста Луцька Софія Золотопупова

Луцька школярка Софія Золотопупова, яка здобула золоту медаль на Міжнародній олімпіаді з екології у Республіці Кенія, розповіла про свою участь у конкурсі.

Про це – у сюжеті Суспільного Волині.

Нагадаємо, двоє українців – учениця 21-ї гімназії міста Луцька Софія Золотопупова та учень 11 класу Політехнічного ліцею НТУ «КПІ» Данило Коваленко – вибороли золоті медалі на 9-й міжнародній оліміпаді «The Golden Climate Olympiad», яка проходила в Найробі.

Софія Золотопупова розповідає: знання англійської мови було одним з її козирів на міжнародній оліміаді.

Згадує, як минало випробування: «Конкуренція на різних секціях була різна. Моя секція, наприклад, була найбільша. Бо взагалі учасників було більш як 500, але робіт було десь 230. Бо більша частина робіт виконувалася по двоє чи групою. Дуже важливим компонентом була англійська мова. У більшості учасників вона була на моєму рівні або краща. Але були люди, в яких було з англійської трохи більше проблем, їм було складно саме відповідати на запитання. Через це їхні оцінки були трохи нижчі», – розповіла школярка.

«Вона дуже багато доклала зусиль. Ми їй, звичайно, допомагали, і результат ідеальний. Вона навіть тренувалася перед нашими дітьми, і діти були в шоці, наскільки гарно вона оволоділа цією термінологією», – зауважила вчителька англійської мови Любов Сичук.

Допомагала готували проект, який дівчина представляла на олімпіаді, вчителька Галина Ягенська. Педагогиня каже, що її учні уже були переможцями міжнародних оліміад.

«Займалася своєю науковою роботою два роки. Ділянку роботи було виконано під керівництвом викладачів університету, а саме Катерини Сухомлин. Тематика Софії досить цікава: це розповсюджені на Волині паразити, небезпечні для людини і для домашніх тварин. І потрібно було спробувати запропонувати заходи, як запобігти зараженню людини і сільськогосподарських тварин. Працювати з такою дитиною – дійсно задоволення», – розповіла вчителька біології, заслужений вчитель України Галина Ягенська.

В Африці школярка провела тиждень.

«Я до кінця не могла повірити, що їду на інший континент, і це було неймовірно круто», – ділиться враженнями Софія.

Дівчина розповідає, що завдяки перемозі на всеукраїнській олімпіаді з екології її перебування на міжнародному конкурсі оплатила держава.

 
Школярка з Луцька здобула золоту медаль у Кенії

Золоту медаль за перемогу у Міжнародній олімпіаді з екології привезла лучанка Софія Золотопупова з Республіки Кенія. Це - одна із двох золотих медалей, які здобули українці на 9-й міжнародній оліміпаді “The Golden Climate Olympiad”, яка проходила в Найробі...

Posted by UA: Волинь on Monday, 22 April 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині офіційно перейшли до ПЦУ ще вісім громад
Наступна новина «На дебати приходь-те!»: луцький «борець зі смородом» записав креативне відеозвернення
Останні новини
Схожі новини