Луцькі депутати проситимуть в уряду коштів на інсулін

Луцькі депутати проситимуть в уряду коштів на інсулін
фото ілюстративне, джерело: ВЛАСНО.info

Депутати Луцької міської ради підготували звернення до Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради Андрія Парубія та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про виділення коштів з держбюджету на лікування лучан, хворих на цукровий діабет.

Про це стало відомо 25 липня під час засідання сесії міської ради.

У зверненні депутати висловили занепокоєння ситуацією із забезпеченням діабетиків безкоштовним інсуліном.

Як ідеться у документі, міському бюджету на 2018 рік виділили із державного бюджету 3839,8 тис. грн. при потребі 6133,7тис. грн. Ці кошти передбачені для 1171 мешканця Луцька.

Станом на 1 липня цього року видатків не вистачає на 4,5 місяці. Місячний обсяг коштів на відшкодування вартості аптечним закладам за відпущені ліки становить 500 тис. грн.

«Обсягу цих коштів не вистачає на відшкодування вартості препаратів інсуліну аптечним закладам за відпущені ними препарати хворим на діабет, починаючи з другої половини липня поточного року». Відсутність коштів призводить до створення соціальної напруги та може негативно вплинути на стан здоров’я інсулінозалежних пацієнтів», - йдеться у зверненні.

Тож депутати просять високопосадовців посприяти у виділенні коштів на інсулін у сумі 2293,9 тис. грн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Колишній мер міста на Волині знайшов гриби, як людські голови. ФОТО
Наступна новина Більше 20 разів через Волинську митницю хотіли перевезти наркотичні засоби
Останні новини
Схожі новини