Луцькі депутати просять в президента і нардепів грошей на територіальну оборону

Луцькі депутати просять в президента і нардепів грошей на територіальну оборону
Фото ілюстративне

Луцькі депутати звернулися до президента, Верховної Ради, уряду, Ради національної безпеки та оборони з проханням виділити гроші на територіальну оборону. Також вони передбачили на це в міському бюджеті 100 тисяч гривень.

Про це стало відомо у четвер, 27 січня, під час сесії Луцької міської ради.

«У час, коли біля українських кордонів зосереджено понад 100 тис. військових Російської Федерації, сотні одиниць бронетехніки, важко переоцінити важливість територіальної оборони», – йдеться у зверненні.

«На сьогодні і президент України Володимир Зеленський, і РНБО, і профільні центральні органи виконавчої влади фактично самоусунулися від процесу виконання Закону «Про основи національного спротиву» – як в частині організаційного, так і матеріально-фінансового забезпечення. Без фінансового, ресурсного забезпечення інститут територіальної оборони не зможе працювати. Місцеві бюджети не здатні покрити самостійно видатки на територіальну оборону, на підготовку національного спротиву», – стверджують депутати.

Вони запевняють, що в міського бюджету і так безліч перекладених з державного бюджету зобов’язань.

Читати також: «Приводу для паніки немає». Про що говорили на засіданні РНБО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькому меру втретє за пів року зменшили премію
Наступна новина На Волині розшукують чоловіка, який зник 18 січня
Останні новини
Схожі новини