Луцькі лікарі зробили 3D-операцію. ВІДЕО

Луцькі лікарі зробили 3D-операцію. ВІДЕО

У Луцькій міській клінічній лікарні зробили неординарну операцію, – йдеться у сюжеті 12 каналу

Лучанка Людмила Ткачук вишивала і невдало сіла на голку. Частина її залишилася у м’якому місці. Жінку госпіталізували у відділення загальної хірургії. Обстеження показало, що голка знаходиться на глибині дев’ять сантиметрів.

Через кровотечі ускладнювався пошук стороннього тіла, тому пацієнтку перевели до рентгено-хірургічного блоку, де є надсучасний ангіограф.

За допомогою цього приладу зробили оперативне втручання з меншими ризиками. У 3-D форматі, тобто у тривимірному зображенні виявили проекцію  й місце, де найлегше, з найменшими втратами і ранами дістали голку.

За словами лікаря-хірурга Олександра Христюка, на апараті у реальному часі він бачив всі свої рухи: вправо, вліво, повернув, дістав. Ця методика полегшила ситуацію і лікарям, і хворій. Хоча зараз жінку ще турбують невеликі болі при рухах, вона каже, що може вже танцювати і щиро вдячна своїм рятівникам.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Андре Тан порадував луцьких модниць з пишними формами ексклюзивною колекцією. ФОТО
Наступна новина Стали відомі найбільші боржники по зарплаті на Волині
Останні новини
Схожі новини