Луцькі муніципали розповіли, навіщо одягли «балаклави», коли зносили ринок

Луцькі муніципали розповіли, навіщо одягли «балаклави», коли зносили ринок

У Департаменті муніципальної варти Луцької міськради запевняють, що ввечері 4 лютого під час знесення контейнерів на Центральному ринку їхні працівники діяли законно.

Про це йдеться в офіційній заяві відомства у фейсбуці.

«04 лютого 2020 року департаментом муніципальної варти проводився демонтаж у дозволений законом метод і спосіб згідно рішення Луцької міської ради «Про припинення права постійного користування комунальному підприємству «Луцькі ринки» земельною ділянкою» від 29.01.2020 № 69/1 на території Центрального ринку міста Луцька», – зазначають у муніципальній варті.

Зауважимо, йдетьмя про рішення міської ради про знесення лівої половини ринку (тієї, що ближче до парку) до 3 лютого.

Також у департаменті муніципальної варти запевнили, що всі їхні залучені працівники були на вказаному заході у форменому одязі, з наявними жетонами встановленого зразка, з шевронами двох типів залежно від приналежності інспектора до відділу.

Щодо «балаклав» на обличчі, то муніципали стверджують, що це були шапки та бафи (шарфи кругового пошиву), які вони одягли у зв’язку з погодними умовами.

«Інформація ряду ЗМІ, активістів та деяких правоохоронців щодо перебування наших інспекторів без розпізнавальних знаків та у «балаклавах» не відповідає дійсності», – заявляють у муніципальній варті.

Також повідомляють, що отримали докази, що саме працівники ринку готувались до демонтажу з «певним озброєнням», мовляв, шукали балаклави і в такий спосіб «провокували бійки, нищили техніку та били один одного з метою створення резонансу подій».

Продемонстрували отриманий скрін переписки:


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Заморозки у квітні і «бабине літо» у грудні. Прогноз від народного синоптика з Волині на 2020 рік
Наступна новина «Невелика група «базарників» не має права диктувати умови усьому місту». Офіційна заява Недопада
Останні новини
Схожі новини