Луцькі студенти зробили 19 будок для безпритульних собак

Луцькі студенти зробили 19 будок для безпритульних собак

Студенти Луцького ВПУ будівництва і архітектури виготовили та передали 19 нових будок для підопічних комунального підприємства «Ласка».

Працювали над хатинами для тварин майже 1,5 місяці. Гроші на матеріали дали благодійники, – повідомляє Суспільне

«Ми почали буди робити, щоб собакам було зимою тепло. Вони такі, як і люди, їм треба щоб було тепло, першу буду ми зробили місяць назад, було складно, але ми зробили», – розповідає учень луцького ВПУ Віктор Мажора.

Зі слів студента Олександра Стасюка, буди для собак виготовляли впродовж місяця. Щотижня під час виробничого навчання вивчали роботу столярної техніки, спеціалізованого приладдя.

Виконуючи завдання, учні долучилися до благодійної справи. Будки вони виготовляли безкоштовно, на волонтерських засадах, розповіла тимчасово виконуюча обов’язки директора КП «Ласка» Оксана Богданюк.

«Дуже гарно і надійно зроблені будочки. Пофарбовані, металопрофілем покритий дашок, будка супер. Туди ще на зиму буде настелятися солома, собаці буде дуже комфортно і тепло», - розповіла т.в.о. директора КП «Ласка» Оксана Богданюк.

Зі слів Оксани Богданюк ініціювала виготовлення нових буд група лучан з мікрорайону ЛПЗ наприкінці жовтня. Знайшли спонсорів, які виділили більше 11 тисяч гривень на придбання необхідних матеріалів.


Нині на підприємстві приблизно 260 собак, каже Оксана Богданюк. В одних - будки старі і потребують заміни, в інших їх взагалі немає. Грошей, виділених благодійниками, вистачило на 19 буд.

Проєкт відбувся за ініціативою голови ініціативної групи мікрорайону ЛПЗ Наталії Гуркіної

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський розповів про 5 етапів, які зроблять Україну успішною
Наступна новина Досвід, який обов'язково згодиться. У Луцькому пологовому – день відкритих дверей
Останні новини
Схожі новини