Досвід, який обов'язково згодиться. У Луцькому пологовому – день відкритих дверей

Досвід, який обов'язково згодиться. У Луцькому пологовому – день відкритих дверей
Школа відповідального батьківства у Луцькому пологовому будинку

У Луцькому клінічному пологовому будинку відбувся день відкритих дверей. Упродовж чотирьох годин усі бажаючі могли поспілкуватися із лікарями і відвідати школу батьківства.

Такий захід у медзакладі проводять вдруге, повідомляє Суспільне.

Наадаємо, вперше день відкритих дверей у Луцькому пологовому провели у жовтні.

Подружжя Сергій та Марина Капацили – майбутні батьки. Розповідають, що на день відкритих дверей прийшли дізнатися, у яких умовах будуть народжувати.

«Ми прийшли подивитися, щоб звикнути до обстановки, зрозуміти, що нас чекає, щоб не було все поспіхом», – розповів Сергій Капацила.

«Для нас це перша вагітність, тому трохи страшно. Але вже після курсів, от вже тут ходиш по палатах, вже чекаємо на родзал і вже готуємося потрошки», – додала Марина Капацила.

«Я вважаю, так як ми розвиваємося, йдемо вперед, тому кожен чоловік повинен бути зі своєю дружиною в цю щасливу хвилину», – сказав чоловік.

Дні відкритих дверей у Луцькому пологовому будинку проводять щомісяця, розповів завідувач пологового відділення №2 Луцького клінічного пологового будинку Сергій Сябрук.

«Виявилося, що треба робити такі заходи. По перше, інформованість пацієнта послугами, наданням послуг, кількість їх, сервісом, і щоб людина бачила, що воно реально і все для людей», – зазначив Серій Сябрук.

Як правильно доглядати за немовлям у школі відповідального батьківства – навчається Андрій Федончук.

«Жінка сказала походити, щось нове для неї і для мене цікаво, пішли. На сьогодні все по-новому, і себе по-новому відчуваєш майбутнім батьком», – поділився він враженнями.

«Це дуже важливо для майбутньої мами, правильно і так має бути, при догляді і при народженні дитини цей досвід дуже пригодиться. Це в мене перші пологи, для мене це важливо», – сказала Валентина Федончук.

Школу відповідального батьківства відвідує близько 97 відсотків усіх вагітних пар, розповідає психологиня Оксана Касіян. Тут, каже, готують сім’ю до пологів і розповідають про післяпологовий період.

«Основна тривога – як пройдуть пологи. Щоб пологи були позитивними, ми надаємо тут різні технології підготовки від моментів знеболення до вибору позиції. Різні техніки дихання, роль тата при цьому, способи підготовки вдома до пологів і як пройти м’яко післяпологовий період», – зазначила Оксана Касіян.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі студенти зробили 19 будок для безпритульних собак
Наступна новина Епіфаній сказав, за яких умов святкування Різдва перенесуть на 25 грудня
Останні новини
Схожі новини