Луцькі волонтери готують черговий вантаж для військових на передову

Луцькі волонтери готують черговий вантаж для військових на передову

Луцькі волонтери з громадської організації "Волонтерський центр "Серця патріотів" нині готуються до чергової поїздки на схід: гуманітарну допомогу везуть на Донецький та Харківські напрямки.

Як розповів Суспільному керівник волонтерського центру Сергій Балицький, найбільша потреба – автомобілі та запчастини до них, а також дрони.

"До автомобілів вони потребують запчастини, тобто акумулятори, гума, різні такі запчастини, які вони замовляли. Там нема де ремонтувати. Потреба в їжі невелика, тобто вони відносно забезпечені. Ми якщо веземо, то в деякі підрозділи. Особливо зараз літо, то їде вода, сухпаї", – сказав волонтер.

24 години на добу перебуває на зв’язку волонтерка "Сердець патріотів" Ольга Балицька.

"Ми працюємо не тільки з військовими, а й з лікарнями, шкільними закладами. Відповідаю практично за все, збираю екіпаж туди в поїздку. Прошу, щоб писали, тому що не завжди є можливість відповідати, особливо як ми буваємо в хлопців, там зв'язок не такий", – каже лучанка.

 

Під час поїздок до військових на передову волонтери беруть із собою в дорогу німецьку вівчарку Тіну. Як розповіла Ольга Балицька, собака наче відчуває небезпеку чи неприємності.

"Був миколаївський напрямок, це був березень. Їхав наш бус: Сергій, Тіна і волонтер. Їде перед нами автівка. Вона розривається. Тіна не дає їхати, вона щось юлиться, їй потрібно вийти. Сергій її послухав, і став. І за метрів 500 це сталося", – говорить волонтерка.

Допомогу розвозять орієнтовно п’ятьом підрозділам військовослужбовців, а дорога займає чотири дні. "Деякі напрямки є, що дорога там погана, є дорога небезпечна, буває так, що не можеш на зв’язок вийти з хлопцями, і мусиш десь там чекати", – зазначив Сергій Балицький.

Зараз волонтерський центр тісно співпрацює з волонтерами із усієї України. Волонтер Петро Савлук приїхав із Києва забрати гуму та запчастини для ремонту автівок. Із цим вантажем вирушає на схід.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юний музикант з Волині виборов гран-прі Міжнародного конкурсу
Наступна новина На підмогу батальйону 100-ї бригади приїхали добровольці з Шацької громади
Останні новини
Схожі новини