За рік війни луцькі волонтери виготовили понад 35 тисяч «Волинських сухпайків».

За рік війни луцькі волонтери виготовили понад 35 тисяч «Волинських сухпайків».

За рік повномасштабної війни у Волинському обласному центрі національно-патріотичного виховання, що в Луцьку, склали і передали українським військовим понад 35 тисяч "Волинських сухпайків".

Як розповіла Суспільному волонтерка Мирослава Козань, виготовленням сухпайків займається десяток волонтерів на різних локаціях. Також формують для бійців вітамінні набори.

Заступниця директора центру Катерина Павлюк каже, продукти для наборів привозять волиняни і благодійники з усієї області та з-за кордону. 

Волонтерську роботу не припиняють із перших днів повномасштабної війни. Вітамінний набір для бійця – це горіхи, родзинки, різноманітні сушені фрукти. Усе це просять на передову. 

"Вважається, що коли хочеться пити, особливо розжовуючи сухофрукти, то втамовується спрага. А будь-які горішки дають ситність. Ми додаємо родзинки, це такі солодощі, які людині дають трішки розслабитися психологічно", – розповіла волонтерка Інна Кравчук.

У цьому ж центрі волонтери складають сухпайки, які називають "волинськими". Їх готували у 2014 році, а в березні 2022-го роботу відновили.  У набори кладуть різні продукти: м'ясну або рибну консерву, суп швидкого приготування, кашу чи картопляне пюре, пакетики з сухофруктами, галети, печиво та поживні батончики. Такі набори орієнтовані на військових штурмових бригад, які мають бойові виходи.

"Це не прості пайки, а для розвідників. Шоколад, суп швидкого приготування, консерва рибна, м’ясна, а на дні розпалювач. Зараз вже нічого ніхто не приносить, ми шукаємо кошти, закуповуємо через благодійну організацію "Українська мрія", привозимо і фасуємо", – додала волонтерка Мирослава Козань. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк отримав ще 2 потужних резервних генератори від благодійників. ФОТО
Наступна новина Операція при свідомості: нейрохірург з Луцька видалив пухлину 16-річній дівчині
Останні новини
Схожі новини