Луцький мер домовився з «Укрзалізницею» про купівлю дитячої залізниці у власність міста

Луцький мер домовився з «Укрзалізницею» про купівлю дитячої залізниці у власність міста

«Укрзалізниця» готова в найкоротші терміни провести всі необхідні процедури, аби дати можливість викупити Луцьку дитячу залізницю у власність міста.

Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук на своїй сторінці у фейсбуці.

«Провів зустріч із головою правління акціонерного товариства «Укрзалізниця» Володимиром Жмаком з приводу збереження в Луцьку дитячої залізниці та передачі її у власність міста.

Володимир Жмак запевнив у готовності в найкоротші строки провести всі необхідні процедури, аби дати можливість викупити дитячу залізницю у власність міста, щоб зберегти її функціональне призначення та розвивати», – ідеться у дописі.

Нагадаємо, у вересні цього року АТ «Укрзалізниця» попередило колектив Луцької дитячої залізниці про скорочення та ліквідацію закладу до середини грудня 2020 року.

Луцька міська рада надіслала ряд клопотань щодо передачі майнового комплексу на баланс міської територіальної громади.

В «Укрзалізниці» відповіли, що безоплатна передача майна дитячої залізниці у комунальну власність Луцька неможлива, і запропонували місту розглянути можливість придбання цього майна.

11 грудня стало останнім робочим днем Луцької дитячої залізниці.

Читайте також: «Ми будемо боротися». Історія Луцької дитячої залізниці. РЕПОРТАЖ

Лучани зареєстрували петицію задля збереження залізниці на сайті Кабінету Міністрів України. За понад місяць петиція набрала 184 голоси з необхідних 25 тисяч.

У грудні 2020 року в Луцькій міській раді заявили, що готові взяти в оренду чи викупити майновий комплекс Луцької дитячої залізниці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яким стало приймальне відділення Нововолинської лікарні після реконструкції
Наступна новина Померла кардіологиня Волинської обласної клінічної лікарні
Останні новини
Схожі новини