У Луцьку немовлят діагностуватимуть на рідкісні захворювання

У Луцьку немовлят діагностуватимуть на рідкісні захворювання

У Луцьку новонародженим робитимуть неонатальний скринінг на 21 рідкісне захворювання. Йдеться про обстеження на спадкові та вроджені вади.

Про це повідомляють на сторінці Луцького клінічного пологового будинку.

Забір крові проводять у перші 48-72 години життя немовляти та передають на дослідження до лабораторного центру. Більшість рідкісних хвороб мають бути виявлені протягом першого тижня життя, адже це забезпечує більш ефективне і швидке лікування.

Проєкт запрацював у рамках пілоту в 12 регіонах України на базі експертного та двох регіональних центрів неонатального скринінгу – Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» та Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Так, пілотний запуск стартував у Волинській області. Тож у Луцькому клінічному пологовому будинку. роблять забір крові в кожного новонародженого на спеціальний тест-бланк та відправляють його у м. Львів у лабораторний центр, що у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі.

Для отримання послуги батькам новонародженого необхідно лише надати письмову згоду на  дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нововолинську можна безплатно отримати ліки проти хронічних хвороб


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому ЦНАПі одружився військовослужбовець
Наступна новина Юна волинянка виборола срібло на чемпіонаті з самбо
Останні новини
Схожі новини