Луцький пологовий працює у звичайному режимі, – виконувач обов'язків головного лікаря

Луцький пологовий працює у звичайному режимі, – виконувач обов'язків головного лікаря
У Луцькому пологовому (фото ІА Волинські Новини)

Луцький клінічний пологовий будинок працює у штатному режимі. У закладі заявляють, що жодних нарікань та скарг на роботу персоналу чи створення неналежних умов для перебування, у пацієнток немає, а всі процеси налагоджено чітко.

Про це повідомив виконувач обов’язків головного лікаря цього медичного закладу Сергій Сябрук, пише ІА Волинські Новини.

За його словами, в пологовий корпус, де вони нині перебувають, медики спочатку оперативно перемістили післяпологових жінок, а потім облаштували там п’ять спеціально обладнаних пологових залів. Також у цьому корпусі знаходяться чотири операційні. Тож жодних проблем у роботі вони не відчувають.

«Ми сюди переїхали 16 жовтня. Відтоді вже прийняли пологи у семи породіль та зробили п’ять кесарських розтинів. Сьогодні вночі у нас знову були пологи. На світ з’явилося троє діток», – зазначив Сергій Сябрук.

До Луцького пологового й надалі поступають пацієнти, адже у новоствореному корпусі забезпечено всі належні умови для роботи медиків та перебування вагітних. Тут працюють спеціалісти гінекологічного відділення, а також відділень екстрагенітальної патології та патології вагітних.

«Тож жодної небезпеки для породіль, які знаходяться поруч з повністю відокремленим тимчасовим інфекційним госпіталем, немає. А протестні настрої окремих працівників, підігріті політиками, уже припинилися. Колектив закладу працює в звичайному режимі», – наголосив Сябрук.

Сергій Сябрук повідомив, що ще в квітні медзаклад розробив протокол перепрофілізації корпусу повністю для вагітних і породіль з коронавірусом. Проте його не впроваджували, адже не було такої необхідності – на щастя, вагітних та породіль з коронавірусом було не так багато.

«Перемістились ми дуже оперативно і безболісно: 16 жовтня вранці почали, а вже о 16:30 приймали перші пологи. Пологові зали ми відновили, післяпологові палати теж, зберегли всі необхідні відділення. Пологовий будинок надає допомогу чітко і якісно», – резюмує лікар.

Нагадаємо, у Луцькому клінічному пологовому будинку відкривають госпіталь для лікування хворих на коронавірус. 15 жовтня 24 депутати проголосували за це.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Страху не було ніякого». 91-річний Філарет розповів, як одужав від коронавірусу
Наступна новина На Волині за добу коронавірус виявили у понад 200 людей
Останні новини
Схожі новини