Луцький суд оштрафував на 42 тисячі гривень чоловіка за продаж файлу для злому TikTok

Луцький суд оштрафував на 42 тисячі гривень чоловіка за продаж файлу для злому TikTok
Фото умовне з відкритих джерел

Луцький суд призначив 42,5 тис. грн штрафу чоловікові, який продав файл для злому облікових записів у «TikTok». Закупівлю провели правоохоронці у рамках оперативної закупки, за файл з інструкцією з використання вони заплатили 150 грн. Відомо, що обвинувачений підписав угоду про винуватість з прокурором, яку згодом затвердив суд.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду від 8 лютого, на початку травня 2021 року Дмитро С. знайшов в інтернеті посилання на файли скриптів, за допомогою яких можна «зламати» облікові записи в соцмережах чи електронну пошту, - повідомляє «ZAXID.NET».

Згодом він зареєструвався на спеціальному форумі, де запропонував придбати ці файли. Слідство задокументувало один епізод з продажу скриптів, який відбувся 22 грудня у рамках оперативної закупки. Відомо, що вона обійшлась у 150 грн. Архівний файл, в якому також була інструкція, як зламати систему захисту облікового запису в «TikTok», Дмитро С. надіслав підставному покупцю через «Telegram».

Про обвинуваченого відомо, що він офіційно не працює, має середню освіту, також володіє навичками програмування. До цього випадку він судимостей не мав.

У січні обвинувачений уклав угоду про винуватість, у якій щиро розкаявся у вчиненому та погоджувався на покарання за ч.1 ст. 361-1 ККУ (збут шкідливих програмних чи технічних засобів). Суддя Алла Полюшко затвердила її. Відтак Дмитро С. повинен заплатити 42,5 тис. грн штрафу.

Нагадаємо, невакцинована вчителька зарубіжної літератури Ковельської школи №2 через суд скасувала наказ про відсторонення від роботи та домоглась виплати 40,8 тис. грн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ляшко заявив, що локдауну через Омікрон в Україні не буде
Наступна новина На волинських дорогах в аваріях у 2021 році загинули 9 дітей
Останні новини
Схожі новини