Ляшко заявив, що локдауну через Омікрон в Україні не буде

Ляшко заявив, що локдауну через Омікрон в Україні не буде

Захворюваність на Covid-19, зокрема і штам "Омікрон", зростає, проте число госпіталізованих не збільшується, тож у МОЗ не планують найсуворішого карантину – "локдауну". 

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу в Полтавській обласній державній адміністрації 10 лютого, пише Українська Правда.

«Я давно говорив: локдауну не буде. Ми працюємо в адаптивному карантині, що передбачає введення "червоного рівня" епідемічної небезпеки, який вводить додаткові обмеження саме для невакцинованих людей. При наявності вакцини й вільного доступу до вакцин, наявності вибору вакцини говорити про локдаун недоречно. Потрібно приходити, вакцинуватися – і взагалі забувати про карантинні обмеження, що вже демонструють ряд європейських країн.  

Доганяем вакцинацію до належного рівня – хоча б 70-80% – і забуваємо про карантинні обмеження», – заявив Ляшко.

Ляшко наголосив, що зростає кількість випадків, але не госпіталізацій.  Він також висловив думку, що Україна вже проходить пік цієї хвилі епідемії.  

Нагадаємо, через Омікрон Волинь може знову повернутися до червоної зони.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали колекцію знахідок з розкопок у луцьких підземеллях. ФОТО
Наступна новина Луцький суд оштрафував на 42 тисячі гривень чоловіка за продаж файлу для злому TikTok
Останні новини
Схожі новини