Луцький виконком не скасував рішення щодо подорожчання реклами

Луцький виконком не скасував рішення щодо подорожчання реклами

Виконавчий комітет Луцької міської ради не підтримав пропозицію внесення змін щодо збільшення базового тарифу в розрахунку плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Луцька». 

Про це стало відомо у середу, 21 березня, на черговому засіданні виконкому Луцької міської ради. 

Експерт ЦРУ Тарас Яковлев наголосив, що представники рекламного бізнесу переконані, що пепереднє рішення провели не зовсім прозоро, бо неправильно піднімати тарифи, спираючись лише на наповнення міського бюджету.

«Рекламодавці, які користуються послугами «Луцькреклама», заборгують велику суму. Це призведе до скорочення кадрів», - повідомив Яковлев. 

«З 2013 по 2017 рік плата за оренду землі під бордами зросла на 300%. У Луцьку вартість розміщення реклами є одною з найдорожчих. Але в нас населення менше, ніж у Львові, наприклад, і відповідно немає таких можливостей», - продовжив Тарас Яковлев та додав, що зменшувати кількість бордів у місті потрібно, але не такими методами.

«Люди закупили техніку для розміщення реклами, але через теперішні ціни не можуть нічого з ними зробити. Як їм діяти зараз? Якщо раніше 20% бордів не продавалося, то сьогодні 80% бордів зняті. Це банкротство. Сьогодні ви знищите нас, а потім когось іншого», - каже представник ТЗО «Факторія» Світлана Свереда.

«Наші працівники не отримують зарплати, бо ми намагаємося сплатити борг перед «Луцькреклама». Ми всі свої копійки віддали цьому підприємству», - виступив представник рекламістів Сергій Ковальчук.

Незважаючи на аргументи, члени міськвиконкому не підтримали проект рішення про внесення змін щодо збільшення базового тарифу в розрахунку плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Луцька. 

Нагадаємо, що за зверненням рекламістів, Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України взялось за перевірку обґрунтованості та доцільності прийняття рішення про підняття на 49% вартості оренди землі для розміщення білбордів від 21.02.2018р. Таким чином, якщо порушення будуть встановлені – АМКУ може оштрафувати Луцький міськвиконком у 10-кратному розмірі за порушення монопольного законодавства.

Вже майже місяць оператори луцького рекламного ринку намагаються домовитися з місцевою владою, аби остання скасувала своє рішення від 21 лютого, що змушує бізнес сплачувати за землі під рекламними щитами на 49% більше, ніж раніше.

1 березня Асоціація рекламістів Волині ініціювала зустріч з міською владою та пояснила, що такі тарифи фактично вб’ють цей вид бізнесу у Луцьку. Проте у міськраді не прислухалися до бізнесу – рішення не скасували.

Тим часом, бізнесмени вже почали відмовлятися від дозволів, згідно яких мали б розмістити нові конструкції у Луцьку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гуртівня «ПАККО» продовжить працювати 24 години на добу
Наступна новина У ЛНТУ назвали найкращих студентів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини