Антимонопольний комітет може оштрафувати Луцькраду через нові тарифи на білборди

Антимонопольний комітет може оштрафувати Луцькраду через нові тарифи на білборди

Питанням підняття вартості оренди землі для розміщення білбордів у Луцьку зацікавився Антимонопольний комітет.

Про це Першому розповів директор РА «БрендБорд» Сергій Ковальчук.

Зокрема, у Волинському обласному територіальному відділенні АМКУ опрацьовують це питання на предмет того, наскільки обґрунтовано та чи доцільно Луцьким міськвиконкомом було прийнято рішення про підняття на 49% вартості оренди землі для розміщення білбордів від 21.02.2018р.

«Наразі Антимонопольний комітет розглядає це питання і проводить перевірку. Залишилося отримати певну інформацію від міської ради, яка має 10 днів для того, щоб надати всі відповіді. Далі, якщо Антимопонольний комітет у ході перевірки знайде по факту порушення монопольного законодавства – він може оштрафувати міську раду в 10-ти кратному розмірі від заподіяних збитків.

Тому АМКУ готується подавати позов до Господарського суду з приводу неправомірних підвищень», - розповів директор РА «БрендБорд» Сергій Ковальчук.

За його словами, Антимонопольний комітет зобов’язав міську раду до 20.03.2018 надати відповідні пояснення та документи.

Нагадаємо, що вже майже місяць оператори луцького рекламного ринку намагаються домовитися з місцевою владою, аби остання скасувала своє рішення від 21 лютого, що змушує бізнес сплачувати за землі під рекламними щитами на 49% більше, ніж раніше.

1 березня Асоціація рекламістів Волині ініціювала зустріч з міською владою та пояснила, що такі тарифи фактично вб’ють цей вид бізнесу у Луцьку. Проте у міськраді не прислухалися до бізнесу – рішення не скасували.

Тим часом, бізнесмени вже почали відмовлятися від дозволів, згідно яких мали б розмістити нові конструкції у Луцьку.

Крім того, виконавчий комітет Луцької міської ради відмовився приймати до розгляду проект рішення про внесення змін до рішення від 21.02.2018 №111-1 «Про збільшення базового тарифу в розрахунку плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Луцька».

Натомість, перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад порекомендував представникам рекламного бізнесу, які не можуть справитися з високими тарифами, віддавати рекламні площини на баланс КП «Луцькреклама».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2018 рік
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 20 березня
Останні новини
Схожі новини