Луцький завод оштрафували на 425 гривень за поширення смороду

Луцький завод оштрафували на 425 гривень за поширення смороду
Фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу

Держпродспоживслужба оштрафувала Гнідавський цукровий завод на 425 гривень через сморід біля фільтраційних полів.

Про це стало відомо у вівторок, 23 липня, під час екологічної комісії обласної ради, – пише ІА Волинські новини.

Як повідомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Назар Орел, з 9 до 15 липня служба провела позапланову перевірку дотримання вимог санітарного законодавства на Гнідавському цукровому заводі та «Біо-пек». 

Було 12 замірів атмосферного повітря на вміст аміаку і сірководню, які виявили перевищення граничної концентрації шкідливих речовин в повітрі у 1,8 рази за 90 метрів від полів фільтрації до дачної забудови масиву «Світанок». За це підприємство отримало припис і штраф у розмірі 425 гривень.

Також заміри проводила інша лабораторія на замовлення міської ради. Результати свідчили про перевищення вмісту аміаку, сірководню та оцтової кислоти у тій самій точці. Через це цукровий завод отримав ще один припис.

На його виконання завод припинив експлуатацію полів фільтрації і скиди на них стічних вод. Передбачили також рекультивацію полів. Наразі з трьох карт, на які здійснювали злив меляси, одну повністю засипали шаром ґрунту, наступну встигли засипати майже на третину.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українські кінопрокатні компанії підозрюють у роботі на Росію
Наступна новина Книги в холодильниках: біля Луцька відкрили незвичну вуличну бібліотеку
Останні новини
Схожі новини