Луцького тренера підозрюють у сексуальному насильстві та зґвалтуваннях неповнолітніх

Луцького тренера підозрюють у сексуальному насильстві та зґвалтуваннях неповнолітніх
Богуслав Галицький. Фото з Facebook

Поліцейські оголосили підозру 72-річному лучанину, який розбещував неповнолітніх підопічних. Правоохоронці не називають імені чоловіка, однак, за даними волинських ЗМІ, йдеться про заслуженого тренера України, екскерівника обласної дитячо-юнацької спортивної школи Богуслава Галицького

Про те, що чоловіку оголосили підозру повідомила пресслужба ГУНП у Волинській області. 

«Слідство встановило, що чоловік впродовж тривалого часу вчиняв кримінальні правопорушення проти статевої свободи та недоторканності своїх вихованок. Використовуючи авторитет та вплив, він принижував і залякував дівчат, змушував їх оголюватись та вчиняти непристойні дії», – йдеться у повідомленні.

За даними Волинської обласної прокуратури, тренер з 2012 по 2021 рік вчиняв злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності своїх вихованок, достовірно знаючи, що вони є неповнолітніми.

Він влаштовував розпусні дії сексуального характеру проти їхньої волі і в приміщенні тренувального закладу у Луцьку.

Під час санкціонованого обшуку слідчі вилучили в його кабінеті предмети, що свідчать про ці дії. Усе знайдене направили на дослідження.

Речі, які правоохоронці знайшли під час обшуку. Фото Волинської обласної прокуратури

Наразі відомо про п’ятьох потерпілих, які на момент вчинення злочинів, не досягнули повноліття: вони написали до поліції відповідні заяви.

8-го липня чоловіку оголосили про підозру. Слідчі Луцького районного управління поліції продовжують відбирати покази і встановлюють усі деталі злочину.

Чоловіка обвинувачують за кількома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, йдеться про зґвалтування неповнолітніх осіб (ч. 3 ст. 152 ККУ), вчинення сексуального насильства щодо неповнолітніх осіб (ч. 3 ст. 153 ККУ) та розбещення неповнолітніх (ч. 2 ст. 156 КК України) тощо.

">http://

За скоєне порушнику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Правоохоронці не називають імені підозрюваного. Однак, як повідомляє видання «ВолиньPost» з посиланням на власні джерела, йдеться про заслуженого тренера України, очільника волинської волейбольної жіночої команди та екскерівника обласної дитячо-юнацької спортивної школи Богуслава Галицького.

Нагадаємо, на Волині працівник СТО вкрав автомобіль. Його п’яним за кермом машини затримали працівники поліції. Під час втечі чоловік встиг ще й скоїти аварію.  

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку попрощалися з художником, який загинув на війні
Наступна новина Оптимізували рух через «Ягодин»: черги та час очікування значно зменшилися
Останні новини
Схожі новини