Луцькому «політеху» збільшили фінансування

Луцькому «політеху» збільшили фінансування

Луцький національний технічний університет – у списку вузів, яким Міністерство освіти і науки збільшило фінансування на понад 15 мільйонів гривень.

Детальний розподіл коштів з державного бюджету між закладами вищої освіти України вперше виклали у публічний доступ, йдеться на сайті Міністерства.

«Кожен університет отримав фінансування залежно від результатів своєї роботи та стимул розвиватись динамічніше», – відзначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад. 

Всього на університети у 2020 році МОН витратить 16,26 млрд грн.

Розрахунок обсягу фінансування у 2020 році робився МОН за конкретними показниками, серед яких: масштаб університету; контингент; регіональний коефіцієнт; позиції у міжнародних рейтингах; обсяг коштів на дослідження, які університет залучає від бізнесу чи з міжнародних грантів. З 2021 року до цих показників додасться працевлаштування випускників, які МОН буде відслідковувати через онлайн-систему.

Завдяки такому розрахунку фінансування у 2020 році 17 університетів отримали збільшення фінансування. З-поміж них – Луцький національний технічний університет, Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського, Львівська політехніка, Харківський політехнічний інститут, Сумський державний університет, Ужгородський національний університет тощо.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Компанія BrokTrustZaxid привезе та розмитнить товари з Європи
Наступна новина На ремонти волинських доріг виділили більше грошей
Останні новини
Схожі новини