Луцькрада – проти дистанційного навчання. Депутати звернулися до уряду

Луцькрада – проти дистанційного навчання. Депутати звернулися до уряду
Фото ілюстративне

Луцька міська рада звернулася до Кабінету Міністрів України щодо неефективності та недоцільності дистанційного навчання.

Про це йшлося у четвер, 2 липня, під час засідання сесії Луцькради, повідомляє ІА ВолиньPost.

Радник мера Ігор Поліщук зазначив, що дистанційне навчання було вимушеним в умовах карантину, але, на його думку, далі воно недоцільне.

«Це колосальна незручність для вчителів, батьків та дітей. Діти не соціалізуються, весь час проводять за комп’ютером, не всі мають технічну можливість, не всі предмети можуть навчатися дистанційно і не всі предмети добре засвоюються», – сказав депутат.

Депутатка Алла Надточій запропонувала управлінню освіти розробити своє бачення подальшого навчального процесу в умовах карантину.

«Дистанційне навчання, як показала практика, це був вимушений крок. Але якщо ми знову будемо проводити новий навчальний рік у дистанційному режимі, ми обираємо шлях у нікуди. Ці діти будуть специфічним поколінням, які вчилися чому-небудь і як-небудь. Я прихильник того, що краще ніяк, ніж абияк», – вважає Олександр Кравченко.

Тому обранці громади просять Міністерство освіти і науки напрацювати оптимальний варіант вирішення питання, аби діти могли відвідувати школу, але безпечно.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Нагадаємо, у Міністерстві освіти і науки заявили, що 2020-2021 навчальний рік розпочнеться 1 вересня, а формат роботи шкіл залежатиме виключно від епідеміологічної ситуації. 

Тим часом секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що потрібно вже готуватися до дистанційного навчання у школах восени.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Люди протестують, бо не розуміють логіки змін», – Володимир Бондар про нові райони на Волині
Наступна новина У Верховній Раді підтримали ліквідацію районів та створення нових
Останні новини
Схожі новини