«Омікрон» в Україні. Скільки вже хворих виявили і в яких регіонах

«Омікрон» в Україні. Скільки вже хворих виявили і в яких регіонах

В Україні виявлено п'ять нових випадків захворювання на коронавірус штаму "Омікрон”, загалом в країні було зафіксовано вже шість випадків вказаного штаму. За словами головного санлікаря, наразі триває епідеміологічне розслідування нових випадків та обстеження контактних осіб.

Про це у Facebook 29 грудня повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, пише ТСН.

"Перший випадок підтвердили ще 18 грудня у Головній референс-лабораторії ЦГЗ. П’ять нових – в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського", - повідомив Кузін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Омікрон» в Україні: найпоширеніші симптоми та як захиститися

За його словами, загалом новий штам виявили у двох мешканців Києва та двох мешканців Київської області, а також по одному випадку підтвердили у зразках із Дніпра та Львова. Троє осіб із підтвердженими випадками повернулись з-за кордону (перебували у Німеччині, Польщі та Об’єднаних Арабських Еміратах), додав Кузін.

Варто зазначити, 18 грудня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив про виявлення в Україні першого випадку інфікування штамом коронавірусу "Омікрон". 21 грудня головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що пацієнт, у якого першого в Україні виявили "Омікрон", був вакцинований і вже має негативний ПЛР-тест.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як біля Луцька працює зимова резиденція Санти
Наступна новина У Луцьку на Соборності виявили тіло чоловіка
Останні новини
Схожі новини