За місяць-два в Україні може поширитися штам «Омікрон». Що про нього варто знати

За місяць-два в Україні може поширитися штам «Омікрон». Що про нього варто знати
Фото ілюстративне

Медики прогнозують, що за місяць або два в Україні може бути нова хвиля коронавірусу. Цього разу спричинена поширенням штаму «Омікрон».

Про його особливості говорили у п’ятницю, 14 січня, під час брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації.

Головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко повідомила, що «Омікрон» має менший інкубаційний період (час від інфікування до появи симптомів) – в середньому 3 дні. Також він частіше вражає молодих людей. Якщо у штаму «Дельта» середній вік хворих – 40 років, то в «Омікрону» - 30. Цей штам має більшу ймовірність інфікування людей, які раніше вже хворіли ковідом.

«Він більш заразний і передається від людини до людини в чотири рази швидше, ніж «Дельта». Водночас штам не викликає важкого постковідного синдрому і має легший перебіг. Нових специфічних симптомів немає», - сказала посадовиця.

З її слів, бустерна вакцинація може краще захистити від зараження «Омікроном». Водночас вакцинація двома дозами все ще захищає від важких і летальних випадків.

Нагадаємо, вже більше пів тисячі волинян отримали бустерне щеплення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли на Волинь може прийти нова хвиля коронавірусу
Наступна новина Янукович подав позов до суду проти Верховної Ради. Хоче знову стати президентом
Останні новини
Схожі новини