Лимон, часник та оцет: ТОП-6 міфів про те, як не завагітніти

Лимон, часник та оцет: ТОП-6 міфів про те, як не завагітніти

Навіть у світі, де панують цифрові технології, є ті, хто народній медицині довіряє більше, аніж офіційній. У народних методах лікування – окрім вікової мудрості і нерозгаданих секретів – часто трапляються і банальні міфи.

У Міжнародний день контрацепції «Перший» зібрав для вас помилкові уявлення про те, як уникнути небажаної вагітності. Це реальні і непоодинокі випадки, які траплялися у практиці лікарів.

Розвінчують міфи завідувачка Центру планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку Лариса Шендибило та лікар акушер-гінеколог Анджела Рибанович.

  1. «У МЕНЕ БУДУТЬ ВУСА?»

Раніше гормональні контрацептиви (таблетки) мали велику кількість естрогенів, які давали побічні ефекти. Через це досі від бабусі можна почути: будеш їх пити – станеш товстою. Або: будеш їх пити – виростуть вуса.

Але технології не стоять на місці. Сучасні гормональні контрацептиви  містять мінімальну дозу естрогенів, тому переживати нема за що. Головне – правильно підібрати таблетки.

  1. «ПОДРУЖКА П’Є ТАБЛЕТКИ, І Я ТАКІ БУДУ!»

Наші жінки часто керуються принципом: «моя подружка п’є таблетки, і я такі буду». Втім, вибір пігулок залежить від ваги, росту, від того, чи жінка палить, від особливостей організму, від того, чи народжувала вона, чи ні.

Саме погано підібрані пігулки призводять до побічних реакцій, зокрема і до посиленого росту волосся у небажаних місцях.

Контрацепція мусить бути підібрана індивідуально, і лише після консультації з фаховим лікарем.

  1. «Я ПОГЛАДШАЮ?»

Реальними є випадки, коли жінки набирають вагу після того, як починають приймати комбіновані оральні контрацептиви. Втім секрет тут простий: ці таблетки покращують апетит! 

Тому жінка, яка їх приймає, має стежити за своїм харчуванням, а не наїдадитися пиріжками.

  1. «КАЖУТЬ, ТРЕБА ЗРОБИТИ СЕРЕДОВИЩЕ КИСЛИМ… НАПРИКЛАД, ПОМІСТИТИ «ТУДИ»  ЛИМОН!»

Чим тільки не обробляють жінки свій статевий орган! Лимоном, господарським милом, подрібненим аспірином і навіть часником чи оцтом.

Лікарі застерігають: ні в якому разі нічого із вищеперерахованого не можна запихати до піхви! Адже це призводить до опіку слизової й може викликати ерозію піхви та шийки матки.

  1. «ТРЕБА ПІДМИВАТИСЯ СЕЧЕЮ ПІСЛЯ СЕКСУ»

«Можна, якщо немає води, - сміються лікарі. - Це не захист. Вимити сперму з середини в такий спосіб точно не вийде».

  1. «ЯКЩО ЗАЙМАТИСЯ СЕКСОМ СТОЯЧИ – НЕ ЗАВАГІТНІЄШ»

Важлива запорука успіху процесу вагітнення –  якість сперматозоїдів. Якщо вони рухливі, то завагітніти можна в будь-якій позі.

Лікарі зауважують: жінка може завагітніти навіть тоді, коли сперма потрапила на зовнішні статеві органи.

«Часом молоді люди так «граються»: хлопець спускає сперму. Але якщо в цей момент у дівчини період овуляції, і сперматозоїди потрапляють на овуляторний слиз – то навіть без прориву дівочої пліви можна завагітніти», - каже завідувачка Центру планування сім’ї Лариса Шендибило.

 

*       *       *

Лікарі наголошують: не варто вдаватися в крайнощі та випробувати почуті від знайомих чи родичів способи. Наразі медицина дозволяє підібрати індивідуальні, безпечні і ефективні контрацептиви. Варто лише звернутися до лікаря за консультацією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На центр реабілітації атовців у Луцьку спрямували 5 мільйонів
Наступна новина У Луцьку на проблемній зоні біля колій зведуть огорожу
Останні новини
Схожі новини