«Людей треба чути не лише перед виборами», - Вячеслав Рубльов

«Людей треба чути не лише перед виборами», - Вячеслав Рубльов

Гальмування процесу об’єднання громад в окремих місцях відбувається і через те, що жителі  не досягли єдиного рішення, і через те, що місцева влада іноді неспроможна допомогти людям та націлити їх на такий крок, – вважає депутат Волинської обласної ради Вячеслав Рубльов..

Про  реалії процесу децентралізації на Волині, важливість проведення адміністративних реформ, роботу народних депутатів в області та на що звертати увагу волинянам при обранні майбутніх парламентарівта про інше Вячеслав Рубльов говорив під час ефіру програми «На часі гість» на телеканалі «Аверс». 

Про реалії децентралізації

«Процес децентралізації відбувається активно, але є райони де ця ситуація є не такою однозначною. Наприклад у Горохівському районі буде створена перша  об’єднана територіальна громада у  селі МарꞋянівка. Це перша районна громада. Здебільшого, причина гальмування цього процесу стає те, що жителі  не досягли єдиного рішення, а місцева влада іноді неспроможна допомогти людям та націлити їх на такий крок» – заявив Рубльов.

Депутат обласної ради вважає, що найкращим для жителів буде, коли розподіл фінансів, які необхідні для громади, визначатиме сама ж громада. Проте зараз ситуація нажаль інша - держава розподіляє кошти за іншим критерієм, що в значній мірі для громад неефективно.

«Повітова система, яка зараз обговорюється - це оптимальне рішення щодо поділу області на певні структурні елементи. Головне у цьому питання чітко визначитись із соціальною сферою та розуміти які структури і служби будуть діяти у центрі повітових округів. Найоптимальнішим для Волині є чотири повітові округи» – вважає Рубльов.

«У районах де створені ОТГ райдержадміністрації втратили досить багато своїх функцій, адже кошти надходять напряму в громаду. І тому держава повинна регулювати функції РДА, які делегуються. А взагалі до кінця 2020 року процес децентралізації повинен завершитися», - інформував політик.

Про співпрацю з громадами

Обласний обранець зазначив, що децентралізаційний процес реалізується на Волині тривалий час і попри спротив, вже є позитивні напрацювання з обласною радою.

«Ми постійно спілкуємось з лідерами громад. В області функціонує об’єднання голів ОТГ. Обласною радою частина бюджету постійно скеровуються на вирішення проблем громад. Наприклад, був нещодавно в Копачівці Рожищенського району де відремонтували дитячий садочок, перекрили клуб за сприяння обласної ради», - розповів Вячеслав Рубльов.

«Але є і проблеми, про які розповідають на зустрічах. У місті Рожище існує проблема з футбольним полем, при чому кошти виділено, але в кінці року, коли проводити роботи зовсім неможливо. Тому я провів зустрічі з представниками місцевої районної та міської влади і питання, впевнений, вирішиться найближчим часом», – додав він.

Про те, як народні депутати повинні допомагати громадам

Що стосується діяльності народних депутатів, які діють на території Волинської області Вячеслав Рубльов наголосив, що є два округи, в яких народні депутати ведуть дуже активну роботу.

«В 19 окрузі і 23 окрузі депутати ведуть досить активну роботу. Проводять зустрічі з головами ОТГ, з жителями населених пунктів, вирішують проблеми. Натомість, народні депутати, яких обирали рожищани і лучани своїх виборців бачили тільки перед виборами», - зазначив політик.

«Народним депутатом повинна стати людина, яка постійно вивчає і вирішує проблеми своїх виборців, яка регулярно з ними проводить зустрічі і відстоює їхні інтереси. Людина, яка законодавчо на прикладі своїх виборців вирішує проблеми жителів усієї України» – додав Рубльов.

Вячеслав Рубльов каже: щоб правильно обрати депутата треба звертати увагу на його діяльність.

«На те, як він вирішує проблеми інших, чи допомагає, чи чує, чи співпрацює з місцевою владою, чи охоплює коло актуальних проблем і чи ці проблеми конкретні. Бо народний депутат - це слуга народу», - підкреслив Вячеслав Рубльов.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скелет собаки і галоші. Ми плавали на байдарках і прибирали Стир
Наступна новина Як поселитися у наметовому містечку над Світязем і що там є?
Останні новини
Схожі новини