Майстриня з Волині в'яже адаптивні шкарпетки для поранених військових

Майстриня з Волині в'яже адаптивні шкарпетки для поранених військових

Майстриня Юлія Слюсарук з Володимира виготовляє унікальні в’язані вироби гачком та шпицями. Нещодавно рукодільниця, за запитами волонтерів, розробила власну схему виготовлення адаптивних шкарпеток, які необхідні пораненим військовим, та організувала інших в’язальниць для допомоги бійцям, що проходять реабілітацію.

Майстриня розпочала займатись в’язанням з народженням першої донечки, навчалась різних технік в’язання – шпицями та гачком. Згодом улюблене хобі жінки переросло у роботу, яка надихає уже понад 10 років, - розповідає Буг.

Вироби володимирчанки мають попит у різних куточках світу, як розповідає майстриня, наразі її роботи, окрім України, продаються на міжнародному ринку, зокрема у Польщі, Німеччині, Італії, Північній Америці та Канаді.

Юлія Слюсарук активно веде соцмережі, саме там її роботи переглядають читачі з України та оформлюють замовлення ексклюзивних виробів, виготовлених власноруч. Майстриня додає, що часто зустрічається з твердженням оточення щодо високої ціни на вироби ручної роботи у порівнянні з фабричними. Тому для клієнтів, які хочуть отримати унікальний виріб, Юля запровадила можливість оплачувати частинами за товар.

«Чому так дорого? По перше, якісні матеріали є досить вартісними, адже люди хочуть аби річ не викликала алергії та подразнень від пряжі. Матеріали імпортують з Італії, Америки та Китаю.
По друге, на виготовлення одного в’язаного виробу власноруч йде багато часу. Гачок не можливо відтворити на жодній машинці», – зазначила Юлія.

Авторські речі Юлії створюються за власною технікою, вона робить заміри, планує модель, розміщення візерунків, прораховує вагу пряжі, малює ескіз, щоб виріб ідеально ліг по фігурі замовника. Окрім самого в’язання, рукодільниця розробила власні майстер-класи, за якими люди, які вміють вязати, можуть власноруч собі зробити ту чи іншу річ.

«Розробити майстер-клас, це також досить затратний по часу процес. Все необхідно відфотографувати, відзняти певні моменти та оформити. Якщо це йде за кордон – перекласти англійською мовою», – додає майстриня.

Перед сезоном різдвяно-новорічних свят неабияким попитом користувалися в’язані різдвяні ангели, які жінка виготовляє за власною схемою. Вони займають особливе місце в оселі, створюють затишок та дарують приємні емоції. Ідея створення в’язаних ангелів прийшла до Юлії, коли вона була вагітною третьою дитиною.

«Відчувала благословення, коли була при надії, тому хотілось створити виріб, який передасть ці емоції. Надихнулась картинкою, яку побачила на просторах інтернету. У мене не виходить повторити ідентично до побаченого, проте й своїх ідей щодо створення було чимало. З кожним роком виріб все більше вдосконалювався», – відповіла жінка.

А нещодавно майстриня, за проханнями волонтерів, почала в’язати адаптивні шкарпетки для поранених військових, які перебувають у госпіталях. Вони підходять тим, хто має травми нижньої частини ноги, а також тим, хто носить апарат Ілізарова.

  

«Цього року мене попросили зробити адаптивні шкарпетки, тобто ті, що застібаються на ґудзиках. Поранені хлопці, у яких наявні травми ніг, потребують зручних шкарпеток. Дані вироби в’яжуться ширшими та об’ємнішими», – розповіла Юлія Слюсарук.

Майстер-класом, який в’язальниця придумала сама, безкоштовно ділиться й з іншими майстринями, але за це просить присилати їй хоча б одну готову адаптивну шкарпетку, щоб закрити потреби бійців, які до неї надходять від волонтерів з госпіталів різних куточків України. На один такий виріб у жінки йде приблизно один день, у когось це може забрати й більше часу.

Запитів, зізнається Юлія, є чимало, тож вона продовжує організовувати майстринь для допомоги військовим. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині сталася пожежа на території пилорами
Наступна новина У селі на Волині вночі горіла літня кухня
Останні новини
Схожі новини