Маскування позицій – теж мистецтво: у волинській бригаді тероборони служить талановитий художник

Маскування позицій – теж мистецтво: у волинській бригаді тероборони служить талановитий художник

Пан Віталій, з позивним «Хоттабич», бороду носить з 18 років. Цей напрочуд інтелігентний і навіть трішечки сором’язливий чоловік до 24 лютого не мав жодного стосунку до військової служби. Але дізнавшись про широкомасштабне вторгнення рф він не роздумуючи пішов до військкомату.

Про побратима розповіли у 100 Окремій Бригаді Територіальної Оборони.

Щоправда тамтешні «мобісти», дізнавшись, що перед ними фахівець з художньої кераміки та скульптури, відразу дали йому відкоша – мовляв, такі спеціалісти в армії не потрібні…

Свого часу Віталій закінчив Львівську академію мистецтв за спеціальністю «Виробник художніх виробів з кераміки».

І ось тут Віталій виявив неабияку наполегливість – переконуючи, що має велике бажання захищати Батьківщину й готовий вчитися військової справи. Зрештою чоловіка таки взяли на посаду кухаря, а вже в підрозділі відразу перекваліфікували на стрільця/помічника гранатометника. Та невдовзі з’ясувалося,… що випускник Львівської академії мистецтв – людина в умовах війни практично незамінна! Як розповідають бойові побратими «Хоттабича», вони збагнули це, коли справа дійшла до маскування позицій…

Озброївшись підручними матеріалами – мохом, яглицею, листям – пан Віталій заходився Творити із завзяттям справжнього Художника…

У бригаді вже навіть ходить з цього приводу легенда. Мовляв, привезли якось на позиції комісію з вищого штабу, яка мала проінспектувати зведені фортифікаційні споруди. І ось ці бувалі в бувальцях офіцери довго озиралися довкруж і щиро дивувалися: де ж ті «позиції» – довкола звичайнісінький ліс!

Вдома на «Хоттабича» чекають з Перемогою дружина Юлія та дві донечки. До речі, друга половинка пана Віталія 24 лютого теж вирушила на фронт – щоправда, волонтерський. Значною мірою стараннями жінки, взвод її чоловіка був забезпечений військовою формою. А нині пані Юлія активно працює над виготовленням окопних свічок.

А ще на бійця «Хоттабича» вдома чекає… цілий підрозділ чотирилапих улюбленців: два кота, собака, два декоративних щурика і кролик!

Читайте також: Ретельно поголений і вусатий: у волинській теробороні служать вірні армійські друзі

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дистанція була виснажливою: лучанин розповів про марафон морської піхоти у Вашингтоні
Наступна новина На Волині поховали захисника України Вадима Грицюка. ФОТО
Останні новини
Схожі новини