Дистанція була виснажливою: лучанин розповів про марафон морської піхоти у Вашингтоні

Дистанція була виснажливою: лучанин розповів про марафон морської піхоти у Вашингтоні

Ветеран АТО з Луцька Павло Ковальський – один із чотирьох українців, учасників 47-го марафону морської піхоти США. Забіг відбувся у Вашингтоні 30 жовтня. Спортсмен розповів, як подолав дистанцію у 42 кілометри.

Про це повідомляє Суспільне.

Окрім Ковальського у марафоні також брав участь ще один волинянин – Богдан Ушаков, який подолав 50 кілометрів.

Павло Ковальський розповів, що дистанція була непростою і досить виснажливою: "Після 33-го кілометра відчуваєш кожен крок, борючись із собою, з думками об’єднався з колегами із Польщі і ми разом добігали крайніх 8 км".

Марафон морської піхоти засновувався як один із способів реабілітації військовослужбовців після воєнних дій і для полегшення їхнього повернення у мирне життя, – говорить ветеран. Також марафон — данина пам’яті загиблим військовим.

"Ми бігли в честь наших загиблих захисників України, які мріяли потрапити на цей марафон ще раніше та були у складі збірної України, проте, захищаючи нашу незалежність, на жаль, загинули. Я біг за мого хорошого знайомого Ігоря Блінова", – каже Павло.

Участь у 47-му Марафоні морської піхоти США взяли 45 тисяч учасників на різних дистанціях.

Нагадаємо, наприкінці серпня Павло Ковальський виборов"золото" в командному заліку та "бронзу" з індивідуальному на світових змаганнях ветеранів Warrior Games.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юна волинянка виборола срібло на чемпіонаті з самбо
Наступна новина Маскування позицій – теж мистецтво: у волинській бригаді тероборони служить талановитий художник
Останні новини
Схожі новини