Мати й мачуха по-зоопарківськи: як у Луцькому звіринці виходжують двійко покинутих єнотів. ФОТО

Мати й мачуха по-зоопарківськи: як у Луцькому звіринці виходжують двійко покинутих єнотів. ФОТО

У Луцьку зоопарку єнотиха прихистила двох новонароджених єнотів, покинутих власною мамою.

Про це йдеться на сторінці звіринцю у Facebook

Як зазначають у дописі, цьогоріч народженням потомства колектив Луцького зоопарку потішила не одна пара. Проте якщо одні тварини одразу ж демонстрували неабиякі батьківські інстинкти, інші, як і в людському житті, ніяк не реагували на своє ж потомство. 

«Двійко новонароджених єнотів рано-вранці, щойно почавши обхід території, працівники комунального підприємства забрали від їхньої мами вже аж холодними. Батьківський інстинкт із появою малят у самички не прокинувся. Тож ситуація була без варіантів – їх взялися відігрівати-відгодовувати ті, кого вже по праву можна називати почесними «тваринячими мамами».

Читати також: Великих «котусиків» вам у стрічку: у Луцькому зоопарку – нова рись. 

Раз по раз у розмовах зринало, ЯК???? працівницям впоратися із цими усіма охочими до життя, але залишеними напризволяще беззахисними лялюсиками», – зазначають у дописі. 

Так, у боротьбі за життя цих новонароджених минуло два дні. А на третій працівників звіринцю трійнею порадувала ще одна самичка єнота. І те, як вона за ними доглядала, викликало лишень щире замилування. Тож, порадившись, співробітники зоопарку прийняли відчайдушне рішення – спробувати забезпечити малятам природне вигодовування і маму однієї з ними крові.

«Словами не передати тієї радості, яку всі відчули, коли єнотиха не відкинула малят, які виявилися не потрібними власній мамі. Прийняла, обігріла, нагодувала, не роблячи жодної різниці між своїми і прийомними.

Так вони живуть вже майже три місяці. В одному вольєрі – щаслива турботлива мама п’яти милотних хорошиків. В іншому – самичка, якій виявилися не потрібними її ж діти. І як добре, що і в тваринному світі чужих дітей не буває, а мачуха іноді краща, ніж мама», – повідомляють у зоопарку. 

Читати також: У Луцькому зоопарку показали, як «виходжують» покинутих пташат. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині дозволили купатися на одному з заборонених пляжів
Наступна новина «23-тя геть вмерла»: лучанка обурилась вимкненими GPS у маршрутках
Останні новини
Схожі новини