«Мене ніхто нічого не просив», – Палиця про зустріч Зеленського з олігархами

«Мене ніхто нічого не просив», – Палиця про зустріч Зеленського з олігархами
Ігор Палиця у Волиньраді

Народний депутат Ігор Палиця прокоментував інформацію «Української правди» про те, що президент Зеленський доручив йому стати куратором Волинської області у боротьбі з поширенням коронавірусу. Палиця стверджує, що таких доручень не було.

Про це він розповів у коментарі журналістам «УП», які поспілкувалися з кожним із олігархів, за яким були закріплені ті чи інші області.

Нагадаємо,  видання «Українська правда» оприлюднило публікацію, в якій йдеться про домовленості президента із крупними бізнесменами та своєрідний розподіл регіонів між ними.

ЧИТАТИ ТІЛЬШЕ: Зеленський попросив олігархів боротися з коронавірусом в регіонах. Палиці - дві області, - ЗМІ

Щодо Ігоря Палиці, то УП зазначає, що на зустрічі він не був, «але має давню історію особистих стосунків з Зеленським», відтак йому дісталася «Волинська область разом з Ігорем Коломойським і Тернопільська область (щоправда новий губернатор Тернопільщини,начебто відмовився працювати з людиною Палиці)».

«Я на зустрічі не був, не запрошували. Мене ніхто ні про що не просив. Все, що я роблю, це все з власної ініціативи і без ніяких контактів з Києвом», - каже Ігор Палиця.

«Не просили» нардепа і перераховувати 2 млн доларів у спеціально створений благодійний фонд, як це нібито зробили інші бізнесмени, учасники круглого столу з Зеленським.

«Ні, не просили. Я з президентом останній раз розмовляв в кінці жовтня по телефону, коли він запитав, чому я вважаю, що за закон про Верховний Суд не можна голосувати в такій редакції. Наша група не голосувала тоді, а закон три тижні тому був визнаний таким, що не відповідає Конституції», - розповів нардеп від Волині.

Допомагати області, за словами Палиці, він вирішив сам, «разом з фондом».

Обранець стверджує, що має повну координацію з місцевою владою.

«На оперативний штаб не ходжу, займаюся практичною роботою кожен день з лікарями безпосередньо, на зайві наради для олівця час не витрачаю. Сьогодні все має іти швидко і в режимі онлайн. Хоча мене і не запрошують на штаб. Керівники всіх підрозділів області спілкуються зі мною напряму з усіх потреб і питань, без зайвих прокладок», – каже Ігор Палиця.

Наразі в результаті роботи на Волині вдалося зібрати 120 мільйонів, вони вже  на рахунку обласної лікарні.

 «Це гроші обласні і місцеві. Мій фонд проплачує рахунки напряму по замовленню головного лікаря. Везуть новий комп'ютерний томограф, чотири апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ). Один привезли. Повністю закінчується переобладнання корпусу в Боголюбах на 240 ліжок, по два в палаті з санвузлом в кожній. Змонтована киснева станція, встановлюється 20 апаратів ШВЛ, обладнані умови для проживання персоналу в карантині, приведена в необхідний стан реанімація», - зауважив екс-голова Волиньради.

Скільки грошей із 20 млн грн, які Ігор Палиця, пообіцяв виділити для боротьби з коронавірусом на Волині?

«Наповнив фонд на 20 мільйонів гривень. Витратив уже 8, на решту чекаємо рахунків. Буду шукати стільки грошей, скільки буде потрібно», - повідомив він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні – вже понад півтори сотні випадків коронавірусу. Оновлена статистика від МОЗ
Наступна новина За добу – від 1 до 1,5 тисячі людей. Як українці через «Ягодин» повертаються додому
Останні новини
Схожі новини