«Мені хоча б наблизитися до його авторитету». Що сказала Вахович у перший день ректорства

«Мені хоча б наблизитися до його авторитету». Що сказала Вахович у перший день ректорства
Ірина Вахович

У свій перший день на роботі Ірина Вахович нова ректорка одного з двох найбільших вузів Волині, а в недавньому минулому голова Волиньради, приймала гостей. 

37-ма аудиторія рідко бачить такий аншлаг, як 2 грудня. Посадовці-чоловіки йшли на урочистості з розкішними букетами троянд. У того - білі, в того - рожеві, в того - багряні… Вибилися з контексту тільки студенти зі студради, вони принесли інші квіти і символічне послання: просили, щоби ректорка “тримала їхні маленькі секретики” і, плануючи навчальний процес, зважала “на тісний графік студентських вечірок”. 

У цій аудиторії говорили чимало вітальних слів. Але що сказала сама Ірина Вахович з нагоди свого першого робочого дня на посаді? 


Почесні гості в ЛНТУ

… «Повірте, це для мене особистий виклик. Виклик дуже серйозний. Я буду єдиною жінкою, яка очолює технічний університет в Україні». 

 *  *  *

… «Хочу, щоб ми всі разом вразили нашими перемогами і потужним розвитком. З такою гарною підтримкою, яка сьогодні є в стінах нашого університету, ми це зможемо». 

 *  *  *

… «Ви можете звернути увагу на певні «інфраструктурні прогалини», які в нас є (зала аудиторії, яка потребує оновлення, – авт.), але повірте, це найкраще, що ви зараз бачите». 

 *  *  *

… «Від сьогодні я не буду ділити вас на дві третіх чи одну третю за тим, хто які голоси віддав. Повірте, кожен із вас самодостатня особистість і заслуговує на комфортні умови роботи. студенти заслуговують на комфортні умови навчання. Ми всі маємо згуртовано виконати нашу місію: забезпечити високу якість навчання і технічної освіти на Волині». 

 *  *  *

… «Я дякую Петру Петровичу Савчуку за 5 років, які він віддавав університету і віддано служив. Я сподіваюся, гарна доля буде очікувати в подальшому Петра Петровича особисто і він завжди буде тішитися результатами стрімкого розвитку університету».

 *  *  *

… «Є низка серйозних викликів перед університетом. найперше - інфраструктурного характеру. Є питання щодо структурних змін, акредитацій. Я розумію, що деякі рішення будуть непопулярними. Я у вас дуже прошу розуміння і згуртованості, швидкої реакції на зміни. Моя колега писала свою докторську, одна з теорій, яку вона застосувала - опір змінам. Я розумію, що опір змінам завжди існує. Бо кожен звикає до рутинного життя. Однак на сьогодні ви обрали людину, яка дуже вимоглива до себе і, звичайно, буде вимоглива до вас». 

 *  *  *

… «Не можна не згадати Віктора Володимировича Божидарника (багаторічний ректор вишу, – авт.). Це людина, яка створила наш університет. Його особливість була в тому, що він міг так сказати, що ти з поваги до нього навіть критику сприймаєш не як образу, а одразу починаєш думати, як робити правильно. Я сподіваюся, що стану хоча б наближеною до такого авторитету».


 

Серед присутніх у залі був екс-ректор Петро Савчук, з яким Ірині Вахович довелося “воювати” на виборах. Він привітав вуз з трибуни із початком нового етапу, а перша грамота від нової ректорки була саме для Петра Савчука. У перших рядах цього дня сиділи: митрополит Луцький та Волинський ПЦУ Михаїл, голова Волиньради Григорій Недопад із заступниками, Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник голови Волинської ОДА Ігор Чуліпа, Генкосул РП у Луцьку Славомір Місяк, заступник голови наглядової ради вузу гендиректор БК “Інвестор” Андрій Разумовський, ректор ВНУ ім. Лесі Українки Анатолій Цьось, ректор Луцького педколеджу Петро Бойчук, начальник ГУНП області Юрій Крошко, керівник регіонального відділення “Приватбанку” Юрій Войтенко, директор компанії «Західна нафтова група» Юрій Корецький та інші. Під час урочистостей ректорка Ірина Вахович підписала угоди про співпрацю навчального закладу із Волинською облрадою, Волинською ОДА та Луцькою міською радою. 

Довідково. Ірина Вахович родом із смт Млинів Рівненської обл. Доктор економічних наук, професор. У 2015 обрана депутатом Волинської обласної ради в окрузі №54. Член фракції УКРОП. У 2017 стала головою бюджетної комісії облради. У липні 2019 (після того, як Ігор Палиця став народним депутатом) обрана головою Волинської обласної ради. За Ірину Вахович проголосувало 55 обранців, не підтримало – 2. В ЛНТУ пройшла шлях від студента, кандидата наук, доктора наук, доцента, професора, завкафедрою, декана факультету, проректора до - ректора. 29 жовтня 2020 року перемогла у виборах ректора ЛНТУ. За Ірину Вахович голоси віддали 512 виборців, за чинного в. о. ректора ЛНТУ Петра Савчука – 272.
 

 

 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Волині потрібен господар, а не гра у хованки». Завтра біля ОДА вимагатимуть відставки Погуляйка
Наступна новина В Україні за добу від коронавірусу одужало знову більше людей, ніж захворіло
Останні новини
Схожі новини