Мешканці Ратного відзначили річницю селища

Мешканці Ратного відзначили річницю селища

У неділю, 15 липня, жителі селища Ратне відсвяткували 818 річницю заснування населеного пункту. На урочистості до ратнівчан завітав і депутат Волинської обласної ради  Михайло Імберовський. 
Селище Ратне, яке розкинулося над Прип’ятю, вперше згадується ще у ХІІ столітті. Його історія надзвичайно багата – селище у різний час було частиною Великого князівства Литовського і Речі Посполитої, згодом увійшло до складу Російської імперії, витримало вогненний вал Першої світової війни і перетворилося на один із осередків боротьби за незалежність України в 1917-1918 роках. Багатолітню історію свого селища знають і самі ратнівчани, а тому переконливо зазначають, що пишатися є чим, адже багато надбань минулого зберегли і примножили. Підтримав їх і депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський.

«Усі ми живемо у скрутний для країни час. У час, коли поняття миру, свободи та незалежності перестали бути просто словами, перетворившись на найбільше прагнення кожного українця. Надзвичайно важливо, що у день 818-річчя від першої писемної згадки про Ратне ви з таким трепетом ставитеся до свого минулого, і водночас впевнено рухаєтеся вперед. Щасливий розділити свято разом із вами, адже тісне спілкування з людьми, усвідомлення усіх їхніх радощів та прикрощів лежить в основі роботи депутата, лише так можна зрозуміти та допомогти. Цієї ж думки дотримується і депутатський корпус Волинської обласної ради, і Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», які радо йдуть на зустріч будь-яким ініціативам вашої громади», – зазначив Михайло Імберовський.

Під час святкування Михайло Імберовський вручив цінні подарунки директорам середніх навчальних закладів селища Катерині Власюк та Ігорю Рудчику. Завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» тепер у Ратнівській НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – гімназія та ЗОШ №2 з’явилась нова комп’ютерна техніка. 
Не оминули увагою свято і очільники сільських рад району. Попри святковий настрій розповідали і про щоденні труднощі, про перепони та завдання, які ставить перед ними громада. 

«На жаль, у нашій державі багато проблем лягають на плечі місцевого самоврядування, – розповів голова Прохідської сільської ради Олександр Гресик. – Частину із цих проблем ми просто не в змозі вирішити самотужки, а тому доводиться шукати підтримки у благодійників. Так, завдяки співпраці із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» ми зуміли забезпечити навчальні заклади нашої сільської ради меблями, музичною апаратурою, спортивним інвентарем».

З нагоди свята для дітей, а їх було дуже багато, встановили гірки, батути та гойдалки. Вистачало розваг і для дорослих , у парку організували ярмарку, де гостей зустрічали піснями та жартами. З особливим теплом ратнівчани зустріли виступи соліста районного будинку культури Івана Юхимчука та народного аматорського фольклорного ансамблю «Діброва». До слова, ансамбль «Діброва» існує уже більше 60 років і нещодавно артисти отримали від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» такі необхідні для них костюми. 

«Наш колектив налічує 20 осіб, у такому складі ми працюємо вже не перший рік, а тому для нас він уже рідний. Усього, що ми пережили в колективі вже й не пригадати. Траплялися, звісно, і труднощі. Тоді на допомогу приходили небайдужі люди. Так, нещодавно завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» нам вдалося придбати ноутбук і нові концертні костюми – це для нас надзвичайно важливо», – розповіла художній керівник ансамблю Олена Михалевич.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Луцьку працює дитяча залізниця. ВІДЕО
Наступна новина Волиняни склали обітницю перед усім селом. ФОТО
Останні новини
Схожі новини