«Ми будемо з лісами завжди», – Володимир Бондар

«Ми будемо з лісами завжди», – Володимир Бондар

Депутат Волинської обласної ради, заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар розповів, що ліси постійно оновлюються, тож у їх вирубці немає нічого поганого.

Про це він розповів у інтерв’ю «Укрінформ».

За його словами, ліс століттями заготовляють та переміщають.

«Ви, напевно, здивуєтеся, коли я вам скажу, що практично кожна лісова ділянка Карпат, за невеликим винятком, у певний період була охоплена лісозаготівлями, а потім відновлена повністю. Така сама ситуація  – в Поліській зоні. Ліс росте, він у природний спосіб відходить, він втрачає свої ділові якості – це живий організм – він має свій початок, він має свій кінець. На його місці виростає новий ліс. Це, або природний процес, або кропітка робота лісівників, завдяки якій ліси й відтворюються», - розповів Бондар.

Він зазначив, що лісове господарство створене для того, щоб у той час, коли відповідний ліс має найбільшу ділову вартість, його забрати. І це не стосується заповідних лісів.

«Не дочікуватися, коли він від старості упаде, а просто забрати його, коли він має природну вартість, –  і на його місці посадити новий ліс, який так само буде рости і давати все те, що давав старий ліс. І тому лісова наука в Україні, яка налічує не десятки –  сотні років, вона планує, як ця процедура має відбуватися. Сотні років визначеної процедури, написані нашими корифеями лісової науки», - сказав депутат Волиньради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Володимир Бондар спростував інформацію британців про причетність Україні до «лісової корупції»

Бондар також зазначив, що лісівники не мають права вирубувати більше, ніж садять. Кожна територія, кожна лісосіка, яку було суцільно вирубано, – в той самий рік, якщо дозволяють погодні умови, або, максимум, на наступний рік, вона повинна бути засаджена лісом.

«Крім того, ми створюємо нові ліси, це теж наша програма. Тому я вас маю запевнити, що ми будемо з лісами завжди.Лісівники про це дуже дбають, вони доглядають за лісовими насадженнями  – і молодими, й уже у віці. І думка, яка побутує в суспільстві, що лісівник – це той, хто рубає, вона неправильна. Лісівник – це той, хто доглядає за лісом, той, хто його формує, той, хто його вирощує. А рубка  – це тільки одна з багатьох наших задач, які є в лісовому господарстві», - поділився Володимир Бондар.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Жителів Шацького району просять перереєструвати угоди з сімейними лікарями
Наступна новина Як українців захищатимуть від нової ціни на газ
Останні новини
Схожі новини