«Ми лідери». У передвиборчих рейтингах Волині партія «ЗА майбутнє» – перша

«Ми лідери». У передвиборчих рейтингах Волині партія «ЗА майбутнє» – перша

За результатами опитування, на Волині беззаперечним лідером виборчих перегонів є партія «За майбутнє». Ця політична сила лідирує і в рейтингу партій до обласної ради, і в рейтингу до Луцької міськради.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 10-14 вересня серед мешканців Волинської області.

Наскільки цікава волинянам політика

Результати показали, що 41% опитаних часто стежать за політичними новинами в Україні. 26% роблять це інколи, 22% – рідко і лише 12% взагалі не цікавляться політикою.

Політичними подіями в області часто цікавляться 30%, інколи – 30%, рідко – 27%, взагалі не цікавляться – 13%. Відносно вищий рівень інтересу до політичних новин спостерігається серед старшої категорії населення, чоловіків та мешканців обласного центру.

69% відповіли, що обов’язково візьмуть участь у місцевих виборах; ще близько 20% – вагаються, чи брати участь; 10% – малоймовірно, що голосуватимуть. Мобілізація виборців вища серед старшого населення.

Рейтинг партій до обласної ради

За результатами опитування, лідером у рейтингу партій до обласної ради є партія «За майбутнє», яку готові підтримати 37,8% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором.

12% мають намір проголосувати за партію «Слуга народу»; 11,7% – за партію «Європейська солідарність»; 9,9% – партію «Батьківщина».

На межі прохідного бар’єру – Радикальна партія з рейтингом 5,4% та «Свобода» (4,3%).

Рейтинг інших партій – нижчий за 4%.

Не визначились із вибором – близько 18%.

Рейтинг партій до міської ради

У рейтингу до міської ради лідирує партія «За майбутнє» з рейтингом 30,4% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором.

Далі – «Європейська солідарність», яку готові підтримати 14,7%, громадський рух «Свідомі» з показником 13,8%, партія «Слуга народу» – 9,1%, «Свобода» – 6,4%, «Батьківщина» – 6,2%.

Рейтинг інших політичних сил – нижче 4%. Не визначилися – близько 13%.

Рейтинг кандидатів у мери Луцька

Серед кандидатів у мери лідером є Ігор Поліщук від партії «За майбутнє»: 39,5% серед тих, хто голосуватиме та визначився із вибором.

10,7% готові підтримати Романа Бондарука від партії «Слуга народу»; 10,5% – Юлію Вусенко від партії «Європейська солідарність»; 9,9% – Богдана Шибу від партії «Голос»; 9,1% – Аллу Надточій від руху «Свідомі».

4,9% мають намір підтримати Миколу Федика від партії «Свобода»; 4,5 % – Ірину Чебелюк від партії «Батьківщина».

Не визначились, за кого голосуватимуть, близько 18-19% опитаних.

Аудиторія: мешканці Волинської області  від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1600 респондентів (похибка не більше 2,4%), у т.ч. 638 респондентів – обласний центр (похибка не більше 3,9%). Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Терміни проведення: 10-14 вересня 2020 р.

«Це закономірний показник спільної нашої роботи», – Констанкевич

Результати опитування прокоментувала очільниця Волинської обласної організації партії «За майбутнє» Ірина Констанкевич на сторінці політсили у фейсбуці.

«Результати соціологічного дослідження «Рейтинг», якщо відверто, не стали для мене несподіванкою – ми й раніше періодично отримували соціологічні далі, аби звіряти нашу діяльність з оцінкою волинян. Поруч із тим результати «Рейтингу», які свідчать, що на Волині ми – лідери, дуже важливі: адже їх оприлюднила одна з найавторитетніших в Україні соціологічних установ і в їх достовірності ніхто не сумнівається», – зауважила Констакевич.

«Окрім того, ці результати демонструють позитивну динаміку. А отже, свідчать про правильно вибрану стратегію нашої роботи, яку зрозуміли і оцінили волиняни.

І, зрештою, мушу додати, що це – не межа! У нашої політичної сили є значний потенціал – це авторитетні, знакові, дієві люди, які будуть балотуватися від партії до різних органів місцевої влади, і далі підніматимуть її авторитет і впізнаваність. Таких людей на Волині – майже 1 600! Це багато. І ми вважаємо, що це закономірний показник спільної нашої роботи», – додала народна депутатка.

«Окремо відзначу діяльність нашого лідера Ігоря Палиці, який послідовно упродовж багатьох років відстоює інтереси нашої області. А люди такий патріотизм шанують», – зауважила Ірина Констанкевич.

Читати також: Форум партії «ЗА Майбутнє» в Луцькому замку. Хто прийшов і що говорили


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на фасаді корпусу ВНУ хочуть намалювати Бандеру
Наступна новина На Волинь ідуть заморозки
Останні новини
Схожі новини