«Ми не можемо щоразу витрачати такі суми»: у Шацьку шукають шляхи вирішення «сміттєвої» проблеми

«Ми не можемо щоразу витрачати такі суми»: у Шацьку шукають шляхи вирішення «сміттєвої» проблеми

Шацький національний парк витратив  350 тисяч гривень на вивезення твердих побутових відходів за цьогорічний літній сезон. 

«Нацпарк – неприбуткова державна організація. Такі суми для нас непідйомні. Новий туристичний сезон не за горами, тому вирішувати це питання потрібно вже сьогодні», - каже директорка Шацького  національного парку  Марія Христецька.  Аби вирішити проблему – скликали зустріч з представниками влади та громадськими активістами, – інформує прес-служба Шацького національного природного парку.

Голова Шацької районної ради Сергій Карпук розповів, що проблема зі сміттям полягає не лише у його вивезенні, а й у тому, куди його вивозити. Полігон з відходами вичерпує свої можливості вже в червні, а будівництво нового коштує близько 3 млн грн. 

«Як вихід – збільшити територію уже існуючого полігону. Саме для цього районна влада виділила 260 тис. грн на розробку проектно-кошторисної документації», - додає Сергій Карпук.

Крім того, Марію Христецьку цікавило питання скільки договорів уже укладено з місцевими мешканцями на вивезення сміття, щоб нацпарк знову не робив це власними силами.

Світязький сільський голова Микола Цвид розповів, що уже закуплено 90 новеньких сміттєвих баків, проте з вересня реалізували лише два десятки, адже люди не поспішають їх брати і укладати договори з комунальним підприємством.

«Ми не можемо щоразу витрачати такі суми на вивезення сміття. Ці кошти ми б краще спрямували на облаштування пляжів, рекреаційних територій та інші потреби парку. Пропоную або передати баки на баланс комунального підприємства, або хоча б вести статистику, хто з людей не хоче їх встановлювати, щоб депутати могли провести роз’яснювальну роботу серед населення», - підсумувала Марія Христецька.

В ході зустрічі вирішили, що депутати Шацької районної ради незабаром зберуться на чергову сесію і розглядатимуть питання освоєння виділених коштів на збільшення території полігону. 
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Все просто, пане Президенте»: школярка з Волині попросила у Порошенка 1 гривню
Наступна новина Протягом листопада волинські фіскали виявили 32 порушення у сфері продажу алкоголю та цигарок
Останні новини
Схожі новини