Мігранти розпочали штурм кордону Білорусі з Польщею, силовики стягують водомети

Мігранти розпочали штурм кордону Білорусі з Польщею, силовики стягують водомети

Вдень 15 листопада величезний натовп мігрантів здійснив спробу штурму КПП "Брузги" в Гродненському районі однойменної області Білорусі на кордоні з Польщею.

Сотні людей силоміць почали проривати прикордонний паркан, – повідомляє Обозреватель.

Польські правоохоронці стягнули до місця подій водомети. Тоді як білоруські прикордонники "не заперечували, щоб паркан був зламаний", повідомляють місцеві Telegram-канали.

Наголошується, що колона нелегальних біженців у супроводі білоруських силовиків вирушила зі стихійного табору в бік прикордонного переходу "Брузги". Через кордон їх не пропускали.

Натовп розтягнувся на кілометр. І поки деякі люди тільки покидали свої намети, ті, що були попереду, почали ламати огорожу з колючого дроту на польському кордоні.

Перед тим мігранти влаштували тисняву і зламали частину паркану на білоруській стороні.

Офіційний представник Держприкордонкомітету Республіки Білорусь Антон Бичковський заявив, мовляв, біженці «підкреслюють свої виключно мирні наміри і готові до розвитку будь-яких подій». За його словами, «надіючись на позитивний результат» вранці вони зібрали теплі речі, палатки, а вже до обіду зорганізувалися у велику колону і почали рухатися у напрямку КПП.

«В голові колони – жінки та діти. Білоруські прикордонники продовжують забезпечувати порядок як у самому стихіному таборі, так і в русі колони мігрантів», – заявив Бичковський.

Читати також: Пів сотні мігрантів прорвалися з Білорусі на територію Польщі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу на Волині від ковіду померло не 10, а 22 людини. Не всі потрапили у статистику
Наступна новина Штрафи від 170 гривень до 17 тисяч. На Волині масово перевіряють заклади
Останні новини
Схожі новини