Пів сотні мігрантів прорвалися з Білорусі на територію Польщі

Пів сотні мігрантів прорвалися з Білорусі на територію Польщі

Група з 50 мігрантів з Близького Сходу силою прорвалася з Білорусі на територію Польщі в районі населеного пункту Стажина.

Про це інформує поліція Підляського воєводства Польщі, пише Бабель.

«Учора, 13 листопада, близько 17-ї години, біля Стажини до Польщі увірвалися приблизно 50 осіб. У розшуку мігрантів, які нелегально перетнули кордон, взяв участь 21 поліцейський, а також військові та прикордонники», — зазначили в поліції.

Правоохоронці вже затримали 22 громадян Іраку.

Із серпня польські прикордонники запобігли майже 35 тисячам спроб мігрантів з Близького Сходу та країн Африки нелегально перетнути кордон з території Білорусі. Польський кордон захищають приблизно 20 тисяч військових, прикордонників і поліцейських.

Нагадаємо, біля кордонів Євросоюзу на території Білорусі проходять спільні з Росією військові навчання. У них беруть участь десантні війська Білорусі та РФ із залученням авіації. 12 листопада навіть повідомлялося про загибель двох десантників під час стрибків.

До слова, на Волині заявили про готовність виділити на облаштування кордону з Білоруссю гроші резервного фонду обласного бюджету. Прикордонники кажуть, що є нагальна потреба у бетонних опорах, сітці, колючому дроті та інших матеріалах для укріплення межі між державами.

14 листопада стало відомо, що Білорусь стягує озброєних силовиків до кордону із Польщею.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкриють пункт щеплень, де від ковіду вакцинуватимуть лише дітей
Наступна новина Коли Волинь може вийти з «червоної» зони
Останні новини
Схожі новини