Михаїл закликав не боятися воєнного стану. ФОТО

Михаїл закликав  не боятися воєнного стану. ФОТО

У Луцьку прихожани церкви, яка розміщена у районі вулиці Чернишевського, відсвяткували храмове свято. Божественну Літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який закликав прихожан не боятися введення воєнного стану.

Радість свята розділили також канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, настоятель парафії протоієрей Володимир Вакін (ректор Волинської православної богословської академії), інше місцеве духовенство, –  – інформують у прес-службі Волинської єпархії Київського Патріархату.

У проповіді владика порівняв цю громаду з апостолами, які приносять благу вістку, всюди прославляючи Творця: «До Божого дому ми сьогодні прийшли з радістю, а вийти з нього повинні апостолами ХХІ століття. Це і є благочестя».

«Після свята апостола Филипа починається Різдвяний піст (Пилипівка), а за ним – Різдво Господа нашого Ісуса Христа. Маємо дякувати Богові за кожну прожиту хвилину: і за радість, і за скорботи», –  сказав Михаїл.

Торкаючись оголошення воєнного стану на частині території країни, архієрей закликав прихожан не боятися. «Фактично він триває вже понад чотири роки. Наша місія – саме тут, в Україні, жити, трудитись і славити Бога, а не шукати іншого місця», – архієрей побажав миру, Господнього благословіння усій країні й зокрема цій місцевості.

Михаїл відзначив єпархіальними грамотами активних парафіян за значний внесок у життя Церкви; Олексію Абрамчуку та Юрію Онищуку вручив нагороди за порятунок чоловіка, що стрибнув із моста в річку.

Вихованці недільної школи подарували митрополитові різдвяні іграшки ручної роботи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку - «битва» університетів та коледжів. ФОТО
Наступна новина Багатодітна мама виграла смартфон в акції Волиньгазу
Останні новини
Схожі новини