Міністра охорони здоров'я призначили із другої спроби

Міністра охорони здоров'я призначили із другої спроби
Максим Степанов

Верховна Рада призначила Максима Степанова главою МОЗ. Таке рішення підтримали 246 нардепів. Новим міністром фінансів став Сергій Марченко, за кандидатуру якого проголосували 256 обранців.

Про це стало відомо 30 березня під час позачергового засідання Верховної Ради.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада звільнила міністрів охорони здоров'я Іллю Ємця та фінансів Ігоря Уманського. Однак призначити нових очільників міністертв під час першого голосування обранцям не вдалося – не вистачило голосів.

Що відомо про нового міністра охорони здоров’я

Максим Степанов народився 18 серпня 1975 року у Сковородіно в Амурській області Росії. У 1990-1992 роках працював санітаром у лікарні.

У 1998 році закінчив Донецький державний медичний університет ім. Максима Горького, але лікарем працювати не став.

Замість цього Степанов з 1998 по 1999 рік був виконавчим директором АТЗТ Енергосервіс АТ, з 1999 по 2001 рік обіймав посаду заступника генерального директора ДК Торговий дім Газ України НАК Нафтогаз України, а з 2001 по 2003 рік був заступником генерального директора ЗАТ Промислово-фінансова компанія Віче.

У 2003-2004 роках Степанов працював заступником голови Державної податкової адміністрації України.

У 2004 році отримав ще одну освіту – економічну, закінчивши Київський національний економічний університет за спеціальністю «Міжнародна економіка».

Потім, у 2004-2008 рр., очолював раду директорів ТОВ Республіканський правовий союз.

З 2008-го і до весни 2010 року він обіймав посаду першого заступника голови Одеської ОДА. Після приходу до влади Віктора Януковича був з цієї посади звільнений.

З грудня 2011-го та до грудня 2016 року був директором Поліграфічного комбінату «Україна», який займається виготовленням паспортів громадян України, водійських прав та поштових марок.

У грудні 2016 року Максим Степанов виграв конкурс на посаду голови Одеської облдержадміністрації.

21 грудня 2016 року призначення Степанова на цю посаду підтримав Кабінет Міністрів. Президент Петро Порошенко представив його як нового голову Одеської ОДА 12 січня 2017 року.

Максима Степанова ЗМІ називали основним кандидатом на посаду голови МОЗ ще у серпні 2019 року. За даними екснардепа Сергія Лещенка, кандидатуру Степанова лобіював Арсен Аваков і підтримував олігарх Ігор Коломойський. Однак тоді Степанов посаду міністра не отримав.

Цього разу, за інформацією ЗМІ, кандидатуру Максима Степанова запропонував голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Що відомо про нового міністра фінансів

Сергій Марченко закінчив Академію Державної Податкової Служби України за спеціальністю «Управління державними фінансами». Має ступінь кандидата економічних наук. На державній службі перебуває з 2002 року. 

Сергій Марченко

За цей час працював на різних посадах у Міністерстві фінансів України, Державній фіскальній службі, Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності та Секретаріаті Кабміну. Свого часу був експертом у Bendukidze Free Market Center, Київської школи економіки та інших профільних центрів.

У 2018-2019 роках працював на посаді заступника голови Адміністрації президента України. А з 2016 до 2018 року був заступником міністра фінансів. 

У 2019 році Марченко балотувався до Верховної Ради за списком партії «Українська Стратегія Гройсмана».
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні – 12-та смерть від коронавірусу
Наступна новина Монатик «засвітився» у російському ролику про коронавірус
Останні новини
Схожі новини