Міноборони залишило родину загиблого волинського атовця без компенсації

Міноборони залишило родину загиблого волинського атовця без компенсації
Сім'я Тричуків (фото: Фейсбук)

Вдові загиблого атовця-волинянина Івана Тричука відмовили у виплаті компенсації. 

Про це на волинський адвокат і волонтер Василь Нагорний написав на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Нагадаємо, старший солдат Іван Тричук був в АТО. Восени 2014 йому дали відпустку. Вдома у нього стався епілептичний напад, чоловіка госпіталізували. У медзакладі не виявилося потрібних ліків, за добу Іван помер. Офіційна версія - самоудушення.

4 роки сім’я загиблого жила без пільг – у зв’язку зі смертю чоловіка у військовому госпіталі. Згодом, таки вдалося отримати висновок Центральної військово-лікарської комісії Міністерства оборони України про встановлення причинного зв’язку захворювання і смерті її чоловіка із захистом Батьківщини, який доводить, що причина смерті.

Читати також: Савченко звернувся в Міноборони, щоб допомогти родині Героя з Волині

Однак добитися компенсації так і не вдалося.

За словами Нагорного, Міноборони відмовило Марині Тричук у виплаті компенсації, незважаючи на отримання нею статусу родини загиблого та висновку ЦВЛК про причину захворювання та смерті.

«Якщо чесно, то я таки в цій ситуації вірив ще в справедливість, але чиновники пішли по шаблону - йдіть до суду. Економія бюджетних коштів наше все, навіть на смерті захисників. В принципі правильно, нащо тій вдові, з двома дітками гроші - виживуть, тай волонтери, меценати допоможуть. Одного не можу зрозуміти, чому цих хлопців першої хвилі мобілізації так ненавидять. Певно за те, що вони не втікли, а таки воювали», – написав Нагорний.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Штормовий вітер та сильний дощ: якою буде погода у Луцьку 22 грудня
Наступна новина «Будьте тактовними!»: онкохвора Мар'яна Пархом'юк просить не витріщатися на особливих людей
Останні новини
Схожі новини