«Міська рада тут ніяким боком»: Петрочук порадив базарникам судитись з Башкаленком

«Міська рада тут ніяким боком»: Петрочук порадив базарникам судитись з Башкаленком
Костянтин Петрочук (фото Волинських новин)

Заступник луцького міського голови Костянтин Петрочук порадив підприємцям ринку «Привіз» самостійно судитись з підприємством «Екопрод», яке належить ексочільнику Партії регіонів на Волині Олександру Башкаленку та його дружині Людмилі.

Про це йшлося у четвер, 1 серпня, під час зустрічі підприємців з міською владою.

Нагадаємо, обурені рішенням закрити ринок «Привіз», підприємці у середу, пікетували міську раду. Вони наголошували – у липні минулого року міська рада продовжила договір оренди на 10 років, а в червні цього року плани змінились.

Підприємці наполягали на тому, що мають право торгувати на ринку «Привіз», а наміри «Екопроду» закрити його з 1 серпня – незаконні.

«У нас – 4 магазини, сімейний бізнес. Башкаленко казав, що на ринку зроблять реконструкцію, він працюватиме, а вчора я дізнався, що його закривають. А як же 5 тисяч людей з сіл, які приїжджають на цей ринок, як мені сім'ю годувати?» - обурився підприємець Сергій Вишневський.

«Ми нічого не пропонуємо. Ви, депутати, повинні відстоювати інтереси людей, які вас обирали», - додав селянин Олег Козачук.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук знову наполягав на тому, що міська рада «в законний спосіб не може розірвати договір з підприємством «Екопрод», мовляв в будь-якому випадку Олександр Башкаленко оскаржить рішення в суді.

«Звертайтесь ви до суду, відстоюйте свої права», - звернувся він до підприємців.

«Міська рада тут ніяким боком. Вона не може вам допомогти в цьому питанні», - наголосив Костянтин Петрочук.

Присутні підприємці відреагували на це обурливими вигуками.

Депутати Павло Данильчук і Микола Федік натомість наполягали на тому, що міська рада може розірвати договір оренди землі з «Екопродом».

«Потрібно вирішити, ми з Башкаленком чи проти нього», - сказав Павло Данильчук.

Після двогодинної суперечки Костянтин Петрочук погодився доручити комісіям міської ради розглянути питання розірвання договору оренди землі з «Екопродом» та зміни детального плану території Привокзального мікрорайону.

Директор комунального підприємства «Луцькі ринки» Ігор Корольчук натомість запевнив, що підприємці можуть знайти собі місця на інших ринках.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Інтернет-провайдери блокують менше сайтів з санкційного списку
Наступна новина Усе, що відомо про сморід в Луцьку. Звідки «віє»? Як борються? Коли зникне?
Останні новини
Схожі новини