«Прив'язати Петрочука, як Башкаленка!!!»: у Луцькраді скандалять через торговий центр

«Прив'язати Петрочука, як Башкаленка!!!»: у Луцькраді скандалять через торговий центр

Більшість депутатів відмовились розглядати питання про скасування договору оренди з підприємством «Екопрод», що планує збудувати магазини будівельних товарів та офіси на місці ринку «Привіз». Фірма належить екс-очільнику «Партії регіонів» на Волині Олександру Башкаленку та його дружині Людмилі.

Про це стало відомо у середу, 31 липня, під час сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, обурені рішенням закрити ринок «Привіз», підприємці прийшли до міської ради. Вони наголошують – у липні минулого року міська рада продовжила договір оренди на 10 років, а в червні цього року плани змінились.

«Це називається, що ніхто нічого не вирішив»

На прохання підприємства «Екопрод» міська рада видала містобудівні умови, які дозволяють будувати на цьому місці магазини будівельних товарів та офіси.

Підприємці вимагають заборонити будівництво та залишити ринок у Привокзальному районі. Щоб обговорити це питання, у сесії оголосили перерву.

Після цього заступник міського голови Костянтин Петрочук запевнив, що нічого зробити не можна.

«Нічого нового не повідомлю. В перерві проводились консультації щодо того, як можна призупинити ці дії. Також проведені перемовини з Башкаленком. Він готовий 400 квадратних метрів залишити під торгові ряди, ще 200 квадратних метрів є на Центральному ринку. Ведеться пошук земельних ділянок для ринку в Привокзальному районі», - розповів посадовець.

«Це називається, що ніхто нічого не вирішив. Давайте не обманювати себе і людей, які сюди прийшли. Треба дати доручення земельному управлінню протягом сесії підготувати рішення про розірвання договору оренди з «Екопродом» і віддати землю КП «Луцькі ринки», - заявив натомість депутат Павло Данильчук.

«Цей варіант розглядався. Керівник юридичного управління сказала, що рішення безпідставне і однозначно буде скасоване в суді», - відповів Костянтин Петрочук.

«Принаймні, ми виграємо час. Те, що розповідають про 400 метрів – це брехня. Почнуть будувати торговий центр, приженуть техніку і скажуть, що нічого не обіцяли», - сказав також депутат Микола Федік.

«Думаю, що міська рада далі працюватиме над цим питанням», - сказав секретар ради Григорій Пустовіт. Присутні підприємці на його слова відреагували обурливими вигуками.

«Треба це питання внести в порядок денний для того, щоб його розглядати. Ми мусимо працювати. Є питання бюджетні», - додав в.о. міського голови.

Депутат Павло Данильчук запропонував внести питання про розірвання договору з підприємством «Екопрод», однак за проголосували лише 13 депутатів, чого недостатньо для ухалення рішення.

Григорій Пустовіт оголосив чергову перерву. Підприємці заявили, що не випустять нікого з залу і зчинили скандал. Люди кричать: «Ганьба!», «Блокуйте двері!», «Ви куплені!», «Втомились бідні».

Вони не випускали з залу заступника міського голови Костянтина Петрочука і кричали: «Прив'язати, як Башкаленка його!!!».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ринок біля луцького вокзалу закриють. Підприємцям радять переселятись на інші ринки

Петрочук викликав поліцію

Костянтин Петрочук викликав поліцію у сесійну залу міської ради через те, що обурені підприємці не випускають його під час перерви. 

Він написав заяву.

«Я хочу потрапити у свій робочий кабінет, а ці особи мене не пускають» - пояснив Костянтин Петрочук поліції.

Петрочук каже, що не просить притягнути винних до відповідальності, а «лише забезпечити прохід».

В поліції пояснили, що з підприємцями проведуть бесіди через «порушення конституційних прав».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вікна до підлоги та «багате» планування. Чим особливий ЖК «Панорама» у Луцьку?
Наступна новина Зручне планування, хороша ціна. Чому варто купити квартиру в «Парковому кварталі»
Останні новини
Схожі новини