Митрополит Михаїл пояснив, чому привіз вогонь в Україну пізніше за делегацію УПЦ МП

Митрополит Михаїл пояснив, чому привіз вогонь в Україну пізніше за делегацію УПЦ МП
Митрополит луцький і волинський Михаїл у Михайлівському золотоверхому соборі Києва з Благодатним вогнем

Делегація Православної церкви України, яка у суботу перед Великоднем відвідувала Єрусалим, аби взяти участь у сходженні Благодатного вогню в храмі Гробу Господнього, повернулася з вогнем в Україну пізніше від делегації УПЦ МП.

Митрополит луцький і волинський Михаїл, який очолював делегацію ПЦУ, розповів, що вони подорожували до Єрусалиму рейсовим літаком.  

Відразу після прибуття у аеропорті «Бориспіль», відповідаючи на питання журналістки, чому делегація УПЦ МП прилетіла з Єрусалиму раніше від делегації ПЦУ, митрополит Михаїл пояснив:

«Благодатний вогонь сходить для всіх однаково – в один і той самий момент. Час доставки буває різним, залежно, хто яким транспортом рухається. Ми скромно літаємо. Ми завжди рейсовим літаком. Не тому щоб виділися, а тому що завжди так робили і продовжуємо робити. Тому згідно з розпорядком.   А хто має чартер – той може ненабагато швидше добратися» – сказав Михаїл.

 «Для України це вперше, коли ми офіційною делегацією перебували там.  Ми були як офіційна делегація. Частина звичайно – це симпатики російської церкви але вони окремо полетіли. А ми окремо. Але стояли всі біля кувуклії разом.  І це об’єднує.  Благодатний вогонь сьогодні об’єднує. Тому що ми сповідуємо одного воскреслого Христа Спасителя» - сказав Михаїл.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Концерт Василя Чепелюка перенесли
Наступна новина Луцька «Ротонда» відкриває сезон. Ми дізналися, що там буде нового
Останні новини
Схожі новини