Митрополит Михаїл став почесним доктором Луцького НТУ

Митрополит Михаїл став почесним доктором Луцького НТУ
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл (фото інформаційної служби Волинської єпархії ПЦУ)

Митрополиту Луцькому та Волинському Михаїлу (Тимофію Зінкевичу) у Луцькому національному технічному університету присвоїли звання «Почесний доктор» (Doctor Honoris Causa).

Про це стало відомо під час засідання вченої ради вишу 26 червня, повідомляє сайт ЛНТУ.

За словами ректора Петра Савчука, колектив університету дуже відповідально ставиться до цього питання, адже «Почесний доктор» – це найбільша вершина, яку тут можуть надати.

«Це дійсно морально дуже важливий аспект. У нас є і будуть серед числа почесних докторів найбільш достойні, які підсилюють позиції університету та освіти і науки України в цілому», – наголосив ректор.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

За його словами, митрополит Михаїл «багато зробив для країни, був серед тих людей, які зароджували незалежну Православну церкву України, хоча це було важко і ризиковано».

«Це одна із небагатьох людей, яка потрапляє в історію, і це те, що реально допомогло нам безповоротно утвердитися як незалежна країна. Він завжди допомагав і здійснював певний покров над нашим університетом, тому присвоївши почесне звання, ми зробимо дуже важливу річ не лише для митрополита, але й для університету в цілому», – наголосив Петро Савчук.

Шляхом таємного голосування члени вченої ради одноголосно підтримали ініціативу щодо відзначення митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Читати також: Троянди від митрополита. Як у центрі Луцька з’явився квітучий сад


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірусний антирекорд в Україні: госпіталізували найбільшу кількість людей за добу
Наступна новина Школам потрібно вже готуватися до дистанційного навчання восени, – РНБО
Останні новини
Схожі новини